Tentative de infiintare a monedei nationale

Trimisa la data: 2011-11-04
Materia: Economie
Pagini: 71
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Dan_D
Lucrare de licenta despre Tentative de infiintare a monedei nationale
In sfarsit, documentele atesta si procesul acumularilor monetare prin descoperirea de tezaure apartinand secolului al XIV-lea, incluzand monede proprii, pe langa cele straine (genoveze, venetiene, poloneze, austriece germane etc.), iar apoi sumele de bani (3000 de marci) cu care, de pilda, Petru Musat il imprumuta pe regele Poloniei, Vladislav Iagelo, sau cele cu care aveau sa se cumpere pacea platind tribut Portii Otomane (Tara Romaneasca din 1415, Moldoca din 1456) sau ca soldatii, pe timpul lui Dan al II-lea, in 1426, erau platiti cu bani pentru serviciile lor.

Concluzia ce se impune este ca din a doua jumatate a secolului al XIV-lea, economia de schimb a Tarilor Romane capatase certe trasaturi specifice economiei monetare.Banul metalic era intrebuintat nu numai in relatiile dintre particulari, ca instrument de schimb, dar ca, totodata, si in asemenea imprejurari trebuie sa fi devenit etalon de masura a valorilor, "dupa cum era folosit si ca mijloc de inavutire" .

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Tentative de infiintare a monedei nationale

Lucrare de licenta despre Tentative de infiintare a monedei nationale
Cuprins

Capitolul I Premisele istorice ale infiintarii Bancii Nationale a Romaniei...............3
1.1. Antecedente ale circulatiei monetare.............4
1.2. Perioada reformelor monetare.....................10

Capitolul II Adoptarea monedei nationale..............26
2.1. Geneza si structura sistemului monetar national din 1867.........29
2.2. Maturizarea conditiilor pentru crearea unei Banci nationale......34

Capitolul III Politica monetara a Bancii Nationale a Romaniei........54
Inlocuirea bimetalismului cu monometalismul..........60

Bibliografie................71

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Tentative de infiintare a monedei nationale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.