Teoretizarea contractului colectiv de munca din perspectiva izvoarelor de drept ale muncii

Trimisa la data: 2010-06-01 Materia: Drept Pagini: 92 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Gabriel_M
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Teoretizarea contractului colectiv de munca din perspectiva izvoarelor de drept ale muncii
Raporturile de munca stabilite intre salariat si angajatorul sau sunt rapoarte de munca individuale, acestea pot fi si colective cand raporturile de munca sunt stabilite intre un colectiv de salariati si angajatorul sau angajatorii sai, salariatii putand sa se constituie intr-un sindicat. (1)

Conform Legii nr. 54/2003 sindicatele sunt constituite pentru a apara drepturile prevazute in legislatia nationala, in pactele, tratatele si conventiile internationale la care Romania este parte, precum si in contractul colectiv de munca si promovarii intereselor profesionale, economice, sociale, culturale si sportive ale membrilor acestora.
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Teoretizarea contractului colectiv de munca din perspectiva izvoarelor de drept ale muncii

Cuprins


Capitolul I Contractul colectiv de munca-izvor de drept al muncii.......3

Capitolul II Partener social - sindicatele........9

Capitolul III Partener social - patronatele...........22

Capitolul IV Procedura de negociere, incheiere si inregistrare a contractului colectiv de munca...........31

Capitolul V Executarea, modificarea si efectele contractului colectiv de munca...........46

Capitolul VI Efectele contractelor de nivel superior asupra celor de nivel inferior..........54

Capitolul VII Contractul colectiv de munca unic la nivel national......58

Concluzii..............83

Bibliografie...........89
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Teoretizarea contractului colectiv de munca din perspectiva izvoarelor de drept ale muncii". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.