Teoretizari ale izvoarelor si princiipiilor dreptului muncii

Trimisa la data: 2010-05-04
Materia: Drept
Pagini: 80
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Adriana_T
Lucrare de licenta despre Teoretizari ale izvoarelor si princiipiilor dreptului muncii
Constitutia - reprezinta principalul izvor al dreptului muncii deoarece, prin articolele ce reglementeaza principiile fundamentale ale dreptului muncii, orienteaza intreaga reglementare in acest domeniu.Legile organice - pe langa alte domenii de mare importanta, in materia relatiilor de munca reglementeaza regimul general privind raporturile de munca. Codul Muncii (legea nr. 53/2003) constituie inca un important izvor al dreptului muncii in care se regasesc actualele principii ale dreptului muncii.

Legile ordinare - in materia relatiilor de munca, prezinta importanta acele legi care dezvolta principiile dreptului muncii, consfintite de Constitutie, prin realizarea unei reglementari amanuntite a diverselor aspecte ale relatiilor de munca:Legea nr. 168/1999 privind solutionarea conflictelor de munca;Legea nr. 54/2003 cu privire la sindicate;Legea nr. 130/1996 privind contractul colectiv de munca;Legea nr. 109/1997 privind organizarea si functionarea Consiliului Economic si Social;

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Teoretizari ale izvoarelor si princiipiilor dreptului muncii

Lucrare de licenta despre Teoretizari ale izvoarelor si princiipiilor dreptului muncii
Cuprins

Capitolul I Dreptul muncii ca ramura de drept.............3

Capitolul II Izvoarele dreptului muncii............10

Capitolul III Privire generala asupra principiilor dreptului muncii..............16

Capitolul IV Principiile fundamentale ale dreptului muncii.........24

Capitolul V Concluzii si propuneri de "Lege ferenda"................72

Bibliografie...................78

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Teoretizari ale izvoarelor si princiipiilor dreptului muncii". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.