Teoria economica - somajul

Trimisa la data: 2009-06-29
Materia: Economie
Pagini: 32
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Corina_L
Lucrare de licenta despre Teoria economica - somajul
Somajul este analizat in literatura de specialitate din diverse unghiuri, formulandu-se opinii care constituie obiectul unor ample controverse. Pe parcurs, au fost date diferite definitii pentru somaj, tinand seama de gradul cunoasterii si de posibilitatile de masurare a lui. Desi exista diversitate in definirea conceptului de somaj, totusi se pot desprinde elemente comune care se regasesc, in proportie mai mare sau mai mica, in toate opiniile.Somajul este o stare negativa a populatiei active disponibile, care nu gaseste locuri de munca, din cauza dereglarii relatiei dintre dezvoltarea economiei, ca sursa a cererii de munca si evolutia populatiei, ca sursa a ofertei de munca.

In conditiile contemporane, somajul este considerat ca un dezechilibru al pietei muncii nationale, adica dezechilibru intre cererea globala de munca si oferta globala de munca.Acest dezechilibru reflecta un excedent al ofertei de munca fata de cererea de munca, avand niveluri si sensuri de evolutie diferite pe tari si perioade. El a inregistrat initial un caracter temporar, pentru ca in prezent sa fie permanent, fara sa excluda insa total si definitiv existenta unei stari de ocupare optimala a fortei de munca. Somajul, ca si cresterea economica, tinde sa urmeze un model ciclic.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Teoria economica - somajul

Lucrare de licenta despre Teoria economica - somajul
Cuprins

Introducere..............................3

Capitolul I Somajul in teoria economica..................5
1.1.Definitii............................5
1.2. Cauze si forme ale somajului ..................7

Capitolul II Modele econometrice utilizate in studiul somajului...........11
2.1. Curba lui Phillips......................11
2.2. Modelul ratei somajului.................14

Capitolul III Modelarea dinamicii ratei somajului in perioada 1991-2007 ......................18
3.1. Modelarea dinamicii ratei somajului folosind metoda clasica a ajustarii analitice a tendintei.....................20

Concluzii............................28

Bibliografie.........................31

Anexe................................32

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Teoria economica - somajul". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.