Teorii ale stilurilor de invatare

Trimisa la data: 2010-08-18
Materia: Litere
Pagini: 32
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Alexandru_M
Lucrare de licenta despre Teorii ale stilurilor de invatare
Invatarea este o schimbare relativ permanenta a cunostintelor si comportamentelor rezultate in urma experientei. Invatarea de tip scolar este deci o schimbare relativ permanenta a cunostintelor si comportamentelor ca urmare a experientei scolare.
Jurcau (2000) defineste invatarea ca activitate de insemnatate fundamentala pentru adaptarea la mediu si dezvoltarea psihocomportamentala (p.107).

In conceptia functionalista (William James, John Dewey) deprinderile invatate sunt vazute nu numai ca simpla adaptare pasiva la mediu ci si contribuind la schimbarea mediului. Invatarea nu este deci adaptare ci schimbare de mediu in interactiunea individului cu mediul. Watson vede invatarea ca fiind automata, inconstienta, rezultand din asocierea stimulilor cu raspunsul. Bruner (cognitivist) considera invatarea ca produs al gandirii, achizitia conceptelor este analoga cu invatarea unui set de reguli de clasificare a obiectelor, in timp ce Simon si Newell unifica rezolvarea de probleme si invatarea intr-o singura conceptie.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Teorii ale stilurilor de invatare

Lucrare de licenta despre Teorii ale stilurilor de invatare
Cuprins

Introducere.........................3
1. 1. Invatarea.....................5
Conceptul de invatare...............5
Strategii de invatare.........................10
1. 2. Stilul de invatare............20
Delimitari conceptuale..............20
Teorii ale stilurilor de invatare.............21
Teoria lui Felder si Silverman................21
Teoria lui Gardner............................22

Concluzii.....................................27

Bibliografie.......................31

Anexe.....................32

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Teorii ale stilurilor de invatare". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.