Teorii cu privire la raspunderea penala in cazuri de crime de razboi si crime impotriva umanitatii

Trimisa la data: 2010-05-15
Materia: Drept
Pagini: 85
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Gabriel_M
Lucrare de licenta despre Teorii cu privire la raspunderea penala in cazuri de crime de razboi si crime impotriva umanitatii
Principiul raspunderii pentru violarea legilor si obiceiurilor razboiului a fost introdus in relatiile internationale moderne prin normele Conventiei a IV-a de la Haga din 1907, care, in art. 3, stipula: "Partea beligeranta care ar viola prevederile zisului Regulament va fi obligata la despagubiri, daca va fi cazul. Ea va fi raspunzatoare pentru toate actele savarsite de persoanele care fac parte din forta ei armata".

Din formulare rezulta ca responsabilitatea statelor avea atat un caracter direct reparator, cu titlu de compensare materiala, a pagubelor produse prin actiuni ilicite ale fortelor armate, precum si unul indirect, de a lua masurile necesare pentru a preveni si a sanctiona faptele savarsite de militarii proprii, prin care se incalcau dispozitiile prohibitive privind comportamentul acestora in timpul campaniilor militare.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Teorii cu privire la raspunderea penala in cazuri de crime de razboi si crime impotriva umanitatii

CuprinsIntroducere............4

Capitolul I Principiul raspunderii internationale penale in dreptul International.........5

Capitolul II Consacrarea principiului raspunderii internationale penale dupa al ll-lea razboi mondial...........16

Capitolul III Infractiuni internationale care implica raspunderea internationala penala.........34

Capitolul IV Organisme internationale de solutionare a conflictelor si instante internationale de judecata..........54

Capitolul V Tendinte actuale privind reprimarea crimelor de razboi si impotriva umanitatii.........71

Concluzii...........81

Bibliografie...........83

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Teorii cu privire la raspunderea penala in cazuri de crime de razboi si crime impotriva umanitatii". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.