Teorii despre casatorie si familie de la traditional la modern

Trimisa la data: 2010-10-03
Materia: Sociologie
Pagini: 128
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Andreea_Z
Lucrare de licenta despre Teorii despre casatorie si familie de la traditional la modern
Familia monogama nucleara este specifica societatilor moderne, o structura democratica redusa numeric la soti si copiii acestora care nu s-au casatorit inca. O astfel de structura are in componenta un numar mic de persoane si o viata de familie construita in jurul unui nucleu restrans. Se bazeaza pe consens si egalitate, iar rolurile de sot si sotie sunt complementare. Spre deosebire de familia extinsa, familia nucleara permite alegerea partenerului in functie de dorinta fiecaruia, scopul sau fiind fericirea ambilor soti si, daca este cazul, a copiilor acestora.

Cuplul modern isi construieste un nou stil de viata care se caracterizeaza: libertate, cresterea concentrarii afective, intimitate si o buna comunicare la toate nivelurile (si intre cei doi soti, si intre acestia si copiii lor). Din punct de vedere psihologic, acest tip de familie poate asigura un suport emotional mai ridicat membrilor sai, poate satisface nevoile de securitate si protectie a fiecarui membru.
Celibatul-termenul se foloseste pentru persoanele adulte care nu au fost casatorite niciodata si nici nu intentioneaza sa o faca. Este un stil de viata intalnit de-a lungul istoriei, fiind considerat in societatile traditionale un mod de viata marginal, in ultimii ani extinzandu-se foarte mult.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Teorii despre casatorie si familie de la traditional la modern

Lucrare de licenta despre Teorii despre casatorie si familie de la traditional la modern
Cuprins

Partea I

Lista tabelelor...........2
Lista figurilor...........3
Introducere...............6

Capitolul I Consideratii generale..............9

Capitolul II Casatoria...............22

Capitolul III Evolutia tipurilor familiale...........32

Capitolul IV Uniunea consensuala.............50

Partea a II-a:

Capitolul I Cadrul teoretico-metodologic............65

Capitolul II Prelucrarea si analiza datelor.........77

Concluzii..............114

Anexe............115

Bibliografie...........123

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Teorii despre casatorie si familie de la traditional la modern". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.