Teorii motivationale privind satisfactia profesionala

Trimisa la data: 2010-07-11
Materia: Sociologie
Pagini: 66
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Anca_Bi
Lucrare de licenta despre Teorii motivationale privind satisfactia profesionala
In determinarea structurii motivational-atitudinale fata de munca din cadrul organizatiei in care activez ca psiholog am pornit de la o analiza detaliata a factorilor motivationali potentiali referitori la caracteristicile sarcinilor de munca, conditiile fizice si materiale necesare desfasurarii activitatii, stilul de conducere, calitatea raporturilor umane, recunoasterea meritelor, posibilitatile de promovare, renumeratie, siguranta locului de munca, flexibilitatea administrativa, sanctiunile si recompensele aplicate.

Acest repertoriu de factori motivationali a fost corelat cu o estimare teoretica a ponderii pe care acestia o au in contextul unei optime functionari a organizatiei. Pe aceasta baza, am elaborat un chestionar, in care solicit respondentilor ierarhizarea factorilor dupa importanta pe care acestia le-o acorda, exprimarea atitudinii fata de conditiile de munca, stilul de conducere, comunicarea la locul de munca, satisfactia in munca, obiectivitatea evaluarii profesionale, deschiderea la schimbari. Prin interpretarea datelor obtinute am determinat structurile motivationale care actioneaza la nivelul fiecarui grup de munca, acestea avind o valoare prognostica si corectiva, in ceea ce privesc performantele sau functionarea generala a organizatiei.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Teorii motivationale privind satisfactia profesionala

Lucrare de licenta despre Teorii motivationale privind satisfactia profesionala
Cuprins

I Introducere.............3

II Structura motivatiei.................6
Forme si niveluri de integrare a motivatiei.............6
Motivatie si frustrare.............13
Motivatie si conflict..............14
Nivel de aspiratie, nivel de expectatie, nivel de realizare.......15

III Abordari ale motivatiei pentru munca............17
Tipuri de motivatii ale comportamentului organizational..........17
Conditii de influenta a motivatiei pentru munca...........19

IV Teorii motivationale.............25
Teorii motivationale de continut..............25
Teorii motivationale procesuale...............30
Integrarea teoriilor motivationale ...........36

V Omul din perspectiva organizational-manageriala...........39

VI Studiu de caz.................47

VII Concluzii..................55

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Teorii motivationale privind satisfactia profesionala". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.