Teoriile competitivitatii si evaluarea ei

Trimisa la data: 2010-10-07
Materia: Sociologie
Pagini: 54
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Marina_C
Lucrare de licenta despre Teoriile competitivitatii si evaluarea ei
Tot mai mult se constata ca metodologiile actuale clasice nu mai reflecta cu suficienta acuratete parametrii si factorii de influenta care determina evolutia economiei reale.Adesea estimarile si prognozele pe termen mediu si lung elaborate pe baza lor s-au dovedit eronate, restringind capacitatea de predictie si de negociere al factorilor politici. Economistii de reputatie internationala, cum sint Jeffrey D. SACHS, profesor de stiinte economice la Galen L. Stone Universitatea Harvard SUA si Dr. Frederic Hu, seful echipei de cercetare, Forumul Economic Mondial, propun o noua abordare, prin determinarea pentru fiecare tara a unui indice al competitivitatii la nivel global.

Acest indice reflecta avantajele economiilor mici si deschise si problemele cu care se confrunta Uniunea Europeana si tarile in curs de dezvoltare, prezentate in cadrul unui Raport anual." Institutul pentru Dezvoltarea Managementului " din Laussan (Elvetia) editeaza anual " The World Competitiveness Report " ("Raportul privind competitivitatea la nivel international"). Raportul ofera date statistice utile guvernelor si factorilor de decizie in vederea intelegerii surselor de competitivitate internationala si de crestere economica, pe termen lung.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Teoriile competitivitatii si evaluarea ei

Lucrare de licenta despre Teoriile competitivitatii si evaluarea ei
Cuprins

Capitolul I. Aspecte teoretice privind continutul si evaluarea competitivitatii............................3

Capitolul II. Teoriile competitivitatii..........................10

Capitolul III. Decizii de asigurare a competitivitatii economiei in republica Moldova...................................39


Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Teoriile competitivitatii si evaluarea ei". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.