Teoriile motivationale in management

Trimisa la data: 2010-08-05
Materia: Management
Pagini: 68
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Costi_T
Lucrare de licenta despre Teoriile motivationale in management
Aceasta variabila va influenta, de asemenea, directia si intensitatea actiunilor pe care le crede necesare pentru a fi performanta.
Performanta (6) depinde de efortul depus, de influenta abilitatilor si trasaturilor personale si de perceptie a rolului. Astfel, daca unei persoane ii lipsesc abilitatile ori are are o perceptie inadecvata a rolului este posibil ca , desi cheltuieste o mare cantitate de energie , sa obtina performante reduse. Recompensele (7) sunt rezultatele dorite. Ele pot fi intrinseci (interne individului si care include sensul realizarilor, sentimentul responsabilitatii, recunoasterea) si extrinseci (provenite din mediul organizational : salarii, conditii de munca etc.).

Proportia dintre cele doua categorii de recompense trebuie sa fie variabila pentru angajati ca urmare a diferentelor de potential, efort , situatii concrete de munca, dar ambele trebuie sa se regaseasca intr-un sistem corect de motivatie. Autorii sugereaza ca uneori recompensele intrinseci sunt mai adecvate pentru a genera satisfactia si performanta decat cele extrinseci. Recompensele percepute ca echitabile (8) se refera la nivelul d recompensa considerat de angajati ca satisfacator pentru a obtine standarde de performanta.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Teoriile motivationale in management

Cuprins

Capitolul I.
1. Consideratii manageriale.................................4
2. Scurta retrospectiva asupra teoriilor motivationale.................................4
2.1 Teorii ale motivatiei bazate pe studiul nevoilor.................................6
2.2 Teorii ale motivatiei bazate pe studiul comportamentelor..........12
3. Satisfactia in munca................................20
3.1 Constatari teoretico-practice cu privire la satisfactie.................................20
3.2 Determinantii organizationali ai satisfactiei.................................28
3.3 Determinantii personali ai satisfactiei.................................31
4. Performanta , obiectiv al procesului managerial.................................32
4.1 Crearea cadrului motivational stimulativ pentru obtinerea rezultatelor performante.................................32
5. Divergente si convergente asupra relatiei satisfactiei si performantei din prisma cunostintelor teoretico-practice.................................35

Capitolul II.
1. Obiective.................................42
2. Ipoteze.................................43
3. Metode de cercetare.................................43

Capitolul III.
1. Prelucrarea si interpretarea rezultatelor.................................46

Capiitolul IV.
1. Concluzii.................................57

Anexe.................................62

Bibliografie.................................65

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Teoriile motivationale in management". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.