Terapia infectiilor stafilococice potrivit unui studiu clinico epidemiologic

Trimisa la data: 2010-07-03
Materia: Medicina
Pagini: 49
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Marina_I
Lucrare de licenta despre Terapia infectiilor stafilococice potrivit unui studiu clinico epidemiologic
Proportia mare de stafilococi rezistenti la antibiotice se explica prin utilizarea larga a antibioticelor in spitale. Dupa unele cercetari, suprimarea stafilococilor sensibili la antibiotice se realizeaza in spitale, prin simpla inhalare a aerului, care poarta particule fine de penicilina (ca un aerosol) in urma manipularilor de dizolvare a penicilinei. Cercetari comparative au aratat ca starea de purtator de stafilococ rezistent la antibiotice creste foarte mult la externarea pacientilor spitalizati, in comparatie cu situatia de la internare. Acestia disemineaza apoi in familie si in colectivitate stafilococi patogeni "de spital", rezistenti la antibiotice.

Rezulta, astfel, ca fata de ubicvitatea stafilococului, spitalele constituie un rezervor de stafilococi patogeni si rezistenti la antibiotice, de mare importanta epidemiologica. Cercetari efectuate in maternitati si in sectii de nou-nascuti au aratat ca infectia cu stafilococ patogen a nou-nascutilor se face uneori rapid (in cateva zile), acestia devenind fie purtatori nazali (chiar 90%), fie bolnavi cu infectii tegumentare, deseori severe (pemfigusul nou-nascutului, infectii ombilicale, abcese etc.). Infectia nou-nascutului se realizeaza de la mama, de la personalul ingrijitori, sau prin aerul contaminat.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Terapia infectiilor stafilococice potrivit unui studiu clinico epidemiologic

Cuprins

Partea generala

Introducere.............................................3
Istoric si importanta...........................................3
Etiologie........................................4
Epidemiologie..............................................8
Patogenie.......................................12
Anatomie patologica......................................13
Clinica infectiilor stafilococice....................................14
Evolutie si prognostic............................................22
Diagnostic..................................................23
Tratament.................................................24
Profilaxie.............................................29

Partea personala
Material studiat............................................32

Concluzii.............................................44

Bibliografie.............................................46

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Terapia infectiilor stafilococice potrivit unui studiu clinico epidemiologic". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.