Terapii intensive in cazul hemoragiilor digestive

Trimisa la data: 2009-08-19
Materia: Medicina
Pagini: 48
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Marian_L
Lucrare de licenta despre Terapii intensive in cazul hemoragiilor digestive
Hemoragia digestiva aparuta la interval de ore sau zile dupa un traumatism sau interventie chirurgicala are drept cauza o gastrita eroziva sau un ulcer de stres.Anamneza trebuie sa precizeze valorile T.A. ale pacientului anterioare hemoragiei.Examenul obiectiv :Daca bolnavul este in soc, masurile terapeutice de urgenta vor preceda un examen fizic complet.Se vor nota : starea generala, alura ventriculara, T.A., frecventa respiratorie, diureza, daca tegumentele sunt umede si reci sau cianotice.

La inspectie : un bolnav cu stelute vasculare, eritroza palmara, icter, atrofie testiculara, axita, hematosplenomegalie are sigur hipertensiune portala in cadrul unei ciroze hepatice si poate sangera din varicele esofagiene.La palpare : durere epigastrica insotita de aparare sugereaza existenta unui ulcer si pune problema unei perforatii. Palparea unei formatiuni tumorale in epigastru insotita de adenopatie subclaviculara sau axilara stanga arata diagnosticul de neoplasm gastric.Tuseul rectal este obligatoriu si se va practica chiar in soc hipovolemic, daca hemoragia nu s-a exteriorizat.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Terapii intensive in cazul hemoragiilor digestive

Lucrare de licenta despre Terapii intensive in cazul hemoragiilor digestive
Cuprins

Capitolul I. mHemoragiile digestive superioare.....................3
I.1.1. Definitie.....................................3
I.2. Etimologie......................................5
I.3. Anatomie patologica..................................7
I.4. Simptomatologie...............................8
I.5. Diagnostic...................................10
I.6. Tratament.................................15

Capitolul II. Terapie intensiva..............................20
II.2. Realizarea obiectivelor.............................20
II.3. Pregatirea preoperatorie...........................23

Capitolul III. Cazul clinic nr. 1..................................23
III.2. Cazul clinic nr. 2.....................................30
III.3. Cazul clinic nr. 3......................................39

Bibliografie..........................................47

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Terapii intensive in cazul hemoragiilor digestive". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.