Termenul de populatie din perspectiva dreptului international public

Trimisa la data: 2009-05-30
Materia: Drept
Pagini: 89
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Larisa_St
Lucrare de licenta despre Termenul de populatie din perspectiva dreptului international public
Incepand cu secolul XIX se observa o mare preocupare in domeniul colaborarii intre state astfel incat acesta sa nu se limiteze la aspectele mai sus prevazute, ci sa urmareasca asigurarea unor drepturi elementare ale persoanei, sa elimine practici care le incalca flagrant.
Astfel, colaborarea statelor in domeniul persoanelor a dus la nasterea unor reglementari de drept international poblic privind statutul juridic al bipatrizilor, apatrizilor al persoanelor refugiate sau stramutate pprecum si in domeniul statutului strainilor.

Pe langa toate acestea dreptul international cuprinde si principii si norme referitoare la expulzarea unor persoane, extradarea lor si in materia dreptului la azil.Privite in mod general, reglementarile continute de dreptul international public cu privire la populatia statelor, inclusiv cele ale caror obiect il constituie persoana fizica (omul), urmaresc crearea cadrului juridic necesar garantarii anumitor drepturi entitatilor respective. Dar tot prin aceste reglementari iau nastere si anumite obligatii ce le revin statelor in aceste domenii.Astfel, in cadrul congresului de la Viena din 1815, statele membre au adoptat o declaratie prin care se hotata suprimarea cat mai grabnica a comertului cu sclavi negrii fiind considerat contrar principiilor umanitatii si moralei universale.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Termenul de populatie din perspectiva dreptului international public

Lucrare de licenta despre Termenul de populatie din perspectiva dreptului international public
Cuprins

Capitolul I. Notiuni introductive...................................3
1.1 Conceptul de populatie....................................3
1.2 Populatia - element determinant al personalitatii internationale a statelor...............................................7

Capitolul II. Structura populatiei statelor........................9
2.1 Aspecte generale.......................................9
2.2 Statutul juridic al categoriilor de persoane care compun populatia statelor..............................................10

Capitolul III. Protectia juridica a persoanelor care compun populatia statelor..............................................58
3.1 Aspecte generale.........................................58
3.2 Instrumente juridice de protectie...............................60
3.3 Mecanisme juridice de protectie..............................70
3.4 Receptarea in legislatia tarii noastre a reglementarilor din domeniul drepturilor omului..................................80

Concluzii..................................................84

Bibliografie.................................................89

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Termenul de populatie din perspectiva dreptului international public". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.