Terminalul pentru retele numerice de transmisiuni

Trimisa la data: 2009-09-28
Materia: Mecanica
Pagini: 92
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Zinel_L
Lucrare de licenta despre Terminalul pentru retele numerice de transmisiuni
Primii algoritmi de reducere a benzii folosite de semnalele de vorbire cuantizate s-au bazat pe capacitatea de integrare a urechii umane. Urechea umana are capacitatea de a fi mai mult sau mai putin sensibila la semnalele perceptibile - urechea poate percepe nivele ale sunetelor cuprinse intre 0dB (pragul de audibilitate) si 120dB (pragul de durere). Gama dinamica a auzului uman este in general considerata ca fiind de 40dB. Unii algoritmi de codare a vorbirii exploateaza acest fenomen utilizand un numar mai mare de nivele de cuantizare mai mici pentru semnalele de amplitudine mica si nivele de cuantizare mai mari pentru semnalele cu amplitudine mai mare.

Modulatia delta si modulatia delta cu variatia continua a pantei (CVSD) sunt tehnici de cuantizare diferentiala a formelor de unda. Amandoua folosesc doua nivele de cuantizare (un bit). CVSD are la baza modulatia delta cu cuantizare adaptiva. Aplicand tehnicile adaptive unui modulator delta, cuantizarea permite ajustarea continua a marimii pasului. Ajustand marimea pasului de cuantizare, coderul este capabil sa reprezinte semnale de amplitudine scazuta cu o mare acuratete (unde este necesar) fara a reduce performantele in cazul semnalelor de amplitudine mare. In continuare voi face descrierea cuantizarii CVSD, urmarind in principal aplicarea acesteia la codarea vorbirii.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Terminalul pentru retele numerice de transmisiuni

Cuprins

Capitolul I. Locul si rolul terminalului in cadrul retelei de transmisiuni (tipuri de terminale - mesaje)..................................................4

Capitolul II. Terminalul numeric de abonat (schemei bloc)..................7
2.1 Prezentare generala................................7
2.2. Schema bloc.....................................10
2.3 Moduri si posibilitati de configurare a terminalului numeric..............14

Capitolul III. Conversia analog-numerica/numeric-analogica............16
3.1 Introducere..................................16
3.2 Modulatia impulsurilor in cod....................................17
3.3 Modulatia Delta................................................26

Capitolul V. Proiectarea interfetei utilizator........................................43
4.1 Proiectarea amplificatorului pentru semnalul telefonic.....................44
4.2 Circuitul FX609 - descriere generala..........................48
4.3 Proiectarea circuitului cu cuart...............................49
4.4 Schema de punere in evidenta a caracteristicilor circuitului FX609...................................51
4.5 Codarea de linie - coderul bifazic conditionat.............................55
4.6 Circuitul de extragere a tactului..........................62

Capitolul V. Semnalizari utilizate intre terminal si centrala..................69

Concluzii si recomandari................................87

Bibliografie..................................91

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Terminalul pentru retele numerice de transmisiuni". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.