Terorismul islamic

Trimisa la data: 2013-10-10
Materia: Drept
Pagini: 67
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: gaybee
Lucrare de licenta - terorismul islamic
Prin prezentul proiect se incerca evidentierea importantei fundamentalismului islamic in cadrul terorismului interntional, si totodata contestarea asocierii facuta adesea intre Islam si terorism.
Razboiul impotriva terorismului, este unul atat economic, prin dorinta statelor din Orientul Mijlociu de a detine unicul control asupra propriilor resurse, cat si prin sprijinul acordat de SUA Israelului si extinderea bazelor militare americane pe teritoriul Orientului Mijlociu, si unul religios, islamic, prin apelul la Islam al teroristilor, care actioneaza in numele lui Allah.

Ziua de 11 septembrie 2001, a adus, pe ecranele televizoarelor, in presa, in radio, in mass-media un eveniment istoric, din pacate negativ, care nu va fi uitat prea curand de intreaga lume. Cu atat mai puternica este influenta cu cat atacul terorist din acea zi a avut o scurta durata de timp. Intreaga populatie a globului este nevoita, astfel sa-si reconsidere atitudinea, dilemele, modul de viata privind siguranta, religia, increderea in lumea araba, terorismul privite din perspectiva umanului, credintei, economiei, politicii, socialului si toate celelalte ramuri care deriva.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Terorismul islamic

Cuprins

I. Anstract..........3
II. Obiectivele lucrarii...........4
III. Metodologia elaborarii lucrarii...........6
IV. Terorismul islamic..........7

Capitolul I Terorism: Istoric si Evolutie........................7
1.1. Antichitatea............8
1.2. Evul Mediu..............9
1.3. Terorismul clasic premodernist...........9
1.4. Tterorismul modern (prima jumatate a secolului XX)........10
1.5. Terorismul clasic contemporan..........11
1.6. Neoterorismul............12

Capitolul II. Terorismul islamic........13
2.1. Islamul.............14
2.2. Jihad-ul. Razboiul sfant impotriva "necredinciosilor" .....18
2.3. Islamism. Fundamentalism Islamic........21
2.4. Reconsiderari si reorientari ale terorismului de origine fundamentalist islamica dupa 11 septembrie 2001............27
2.5. Descrierea organizatiilor teroriste islamice..........38

Bibliografie............57

V. Concluzii............59

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Terorismul islamic". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.