Tipologia garantiilor bancare si implicatiile acestora in activitatea de creditare

Trimisa la data: 2010-04-12 Materia: Finante-Banci Pagini: 75 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Cristi_B
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Tipologia garantiilor bancare si implicatiile acestora in activitatea de creditare
Garantia personala depinde in mare masura de disponibilitatea si capacitatea garantului de a onora obligatia cand este solicitat. Astfel, pentru acceptarea unei garantii personale ofiterul de credit va trebui sa verifice satisfacerea standardelor fundamentale de bonitate a garantului. Garantiile personale sunt acceptate, de regula, in cazul creditelor acordate societatilor de persoane-societati cu un numar restrans de asociati, sau altor clienti-persoane juridice pentru care interesele asociatului si cele ale persoanei juridice sunt inseparabile.
Garantiile personale pot fi cu sau fara garantii reale.

In primul caz garantia personala este insotita de o garantie reala, asupra careia ofiterul de credit va trebui sa faca o analiza complexa din punct de vedere al lichiditatii, al posibilitatilor de vanzare pe piata, etc. Chiar daca patrimoniul garantului este destul de solid, o sarcina sau orice alta creanta asupra acestui patrimoniu pot afecta capacitatea garantului de a utiliza activele sale patrimoniale pentru executarea obligatiei.De aceea, ofiterul de credit ar trebui sa cunoasca legislatia referitoare la garantii personale si sa solicite concursul directiei juridice a bancii pentru perfectarea contractelor de garantie personala.
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Tipologia garantiilor bancare si implicatiile acestora in activitatea de creditare

Cuprins


1.Introducere............3

2.Garantii personale . Fidejusiunea...........5
2.1.Scrisoarea de garantie...........9

3.Garantii reale........11
3.1.Gajul...........12
3.2.Arhiva electronica de garantii reale mobiliare..........25
3.3.Cesiunea de creanta..........26
3.4.Ipoteca...........30

4.Gajul general ..........38

5.Evaluarea garantiilor............40
5.1.Proportiile in care se iau in garantie diferite bunuri si valori.........43

6.Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR).........46
6.1.Analiza si justificarea garantiei...........48

7. Studiu de caz..............50

Concluzii , propuneri.........72

Bibliografie.............74
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Tipologia garantiilor bancare si implicatiile acestora in activitatea de creditare". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.