Tipologia umana in romanele lui George Calinescu

Trimisa la data: 2011-04-05
Materia: Litere
Pagini: 56
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: claudiu1575
Lucrare de licenta despre Tipologia umana in romanele lui George Calinescu
Spirit polivalent, George Calinescu s-a daruit cu pasiune si o putere de munca extraordinara de-a lungul intregii sale existente, creatiei artistice si studiului riguros, activitatii jurnalistice si muncii de cercetare documentara. Calinescu si-a manifestat pregnanta sa originalitate in tot ceeace a scris, de la operele voluminoase pana la mici articole de gazeta, facand asociatii inedite, revolutionand stilul, spargand sabloanele si emitand idei surprinzatoare.

Atras de la inceput deopotriva de poezie si critica literara, Calinescu s-a voit inainte de toate celalalte activitati, un scriitor de opere pur beletristice. De altfel, critica si istoria literara sunt in realitate "doua infatisari ale criticei in intelesul cel mai larg" , ambele fiind in acelasi timp opere de creatie, sublinia autorul in studiul "Tehnica criticii si istoriei literare".

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Tipologia umana in romanele lui George Calinescu

Lucrare de licenta despre Tipologia umana in romanele lui George Calinescu
Cuprins

Capitolul I - Preliminarii
A. Conceptul de personaj literar si importanta sa in literatura........1
B. G. Calinescu fata de personajele sale..................7

Capitolul II - Tipologia umana in romanele lui G. Calinescu.
1.Personajele feminine.........................17
A. Sotia - sinteza a feminitatii...............17
B. Iubirea -izvor al arivismului...............22
C. Celibatul feminin si ideea de clan..........27
2.Personajele masculine........................36
A.Avarul.................36
B.Arivistul..............40
C.Omul de lume...........43
D.Conditia omului de geniu si mitul creatiei................46

Concluzii................54

Bibliografie.............56



Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Tipologia umana in romanele lui George Calinescu". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.