Tipuri de intelect si functia epistemologica a dogmei

Trimisa la data: 2009-05-16
Materia: Litere
Pagini: 40
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Ileana_S
Lucrare de licenta despre Tipuri de intelect si functia epistemologica a dogmei
Dupa Blaga, notiunea de "mister" n-a fost supusa de ganditori unei analize critice serioase, ceea ce a dat nastere la numeroase confuzii. Notiunea de mister se prezinta dupa ganditorul nostru cu variante de o precizie matematica. Astfel avem: mistere latente, mistere deschise, mistere atenuate, mistere permanentizate, mistere-hiaturi, mistere-minuni, mistere adventive. Problema cea mai dificila care se pune pentru cunoasterea luciferica, dupa Blaga, este aceea de a opera un salt de la fanicul unui mister deschis la cripticul acestuia.

Drept punte de salt serveste o "idee teorica" despre care e greu sa spunem exact ce este, in termeni logici. Blaga insusi observa la un moment dat, ca dificultatile de intelegere a sistemului sau provin si din faptul ca pentru a pune in lumina articulatiile cunoasterii luciferice, noi suntem nevoiti sa folosim termeni cu alte incarcaturi semantice din campul cunoasterii paradisiace. Dificultatea esentiala consta in aceea ca in mod firesc, pentru a intelege filozofia ca act discursiv al spiritului, ne folosim de categorii discursive, nu dispunem de instante cognitive speciale simbolico-metaforice, aplicabile unei filozofii care tinde sa fie altceva decat o desfasurare coerenta de acte discursive.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Tipuri de intelect si functia epistemologica a dogmei

Lucrare de licenta despre Tipuri de intelect si functia epistemologica a dogmei
Cuprins

Introducere.................3
Bibliografie introductiva..............8

Capitolul I Conditiile de posibilitate ale cunoasterii..............9
Bibliografie Capitolul I.................14

Capitolul II Cunoasterea paradisiaca - cunoasterea luciferica.......15

Capitolul III Functia epistemologica a dogmei si tipuri de intelect..............28
Bibliografie Capitolul III..........37

Note finale...........38

Bibliografie..............40

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Tipuri de intelect si functia epistemologica a dogmei". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.