Tiroida - boli autoimune

Trimisa la data: 2010-03-16
Materia: Medicina
Pagini: 63
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: drsimion
Lucrare de licenta despre Tiroida - boli autoimune
Functia normala a glandei tiroide consta in secretia L-tiroxinei (T4) si 3,5,3’-triiodo-L-tironinei (T3), hormonii activi tiroidieni care influenteaza multiple procese metabolice. Afectiunile tiroidei se manifesta prin alterari calitative sau cantitative in secretia hormonala, marirea tiroidei sau ambele.

Secretia insuficienta de hormoni determina hipotiroidie sau mixedem, in care scaderea consumului caloric este caracteristica principala. In mod contrar, secretia excesiva a hormonilor determina hipermetabolism si alte manifestari denumite hipertiroidie sau tireotoxicoza.

Marirea glandei tiroide, care cantareste in mod normal 15-18 g la adult, poate fi generalizata sau focala. Marirea generalizata poate fi asimetrica, lobul drept avand o tendinta mai mare la crestere decat lobul stang. Gusa poate fi asociata cu o secretie hormonala crescuta, normala sau scazuta, in functie de afectiunea determinanta.

Marirea focala reflecta de obicei o afectiune tumorala, benigna sau maligna, prima fiind uneori responsabila pentru hipersecretia hormonala si hipertiroidie, cea din urma insa manifestandu-se rar in acest mod. Gusa poate comprima structurile adiacente de la nivelul gatului sau mediastinului.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Tiroida - boli autoimune

Lucrare de licenta despre Tiroida - boli autoimune
Cuprins

Capitolul I Introducere Sistemul endocrin.........................1

Capitolul II Tiroida 1. Notiuni generale..........................3
2. Embriologie, anatomie si histologie............................5
3. Fizologia hormonilor tiroidieni................................7

Capitolul III – Patologia tiroidiana..............................13
1.Hipotiroidiile..................................................14
2.Hipertiroidiile.................................................20
3.Tiroiditele.....................................................38
4.Cancerul tiroidian..............................................44

Capitolul IV Scopul lucrarii..............................56

Capitolul V..............................58

Concluzii................................59

Capitolul VI..............................60

Bibliografie..............................61

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Tiroida - boli autoimune". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.