Toleranta porumbului la toxicitatea de aluminiu si la aciditatea solului

Trimisa la data: 2009-03-23
Materia: Agronomie
Pagini: 60
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Sorin_Ta
Lucrare de licenta despre Toleranta porumbului la toxicitatea de aluminiu si la aciditatea solului
Solurile brune argiloiluviale, ocupa o suprafata de 640 mii hectare (2,7% din suprafata tarii). Cele mai importante suprafete le ocupa in Ppodisul Transilvaniei, Piemonturile Vestice, Piemonturile Getice, Podisul Somesan, Subcaprati, in partea centrala a Podisului Barladului, in Podisul Sucevei si in Dobrogea de Nord.Solurile brun roscate luvice (podzolite), ocupa o suprafata mult mai mica, de 225 mii hectare (0,9% din suprafata tarii). Aceste soluri apar in arealul solurilor brun roscate din vestul si centrul Munteniei, din Oltenia si Banat, formarea si evolutia lor fiind legata de formele depresionare ale reliefului si de unii versanti cu expozitie nordica.

Solurile brune luvice se gasesc raspandite pe suprafete importante (3,550 mii hectare, respectiv 15% din suprafata tarii) in regiunea dealurilor subcarpatice, in Podisul Transilvaniei, Podisul Moldovei, Podisul Getic, Piemonturile Getice, Campia Inalta din vestul si nord-vestul tarii.Solurile albice ocupa la noi in tara o suprafata de 1,100 mii hectare, impreuna cu plansolurile. Suprafetele cele mai raspandite se gasesc in depresiunile din nord-vestul tarii, Baia-Mare si Oas, precum si in Podisul Tarnavelor, Dealurile Silvaniei, Piemonturile Vestice, Piemontul Getic, Subcarpati, etc. Pe suprafete mai mici se gasesc in Podisul Sucevei, Podisul Moldovei si pe terasele vechi din zonele umede ale unor rauri mai importante ca: Mures, Somes, Arges, Olt, Jiu, etc.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Toleranta porumbului la toxicitatea de aluminiu si la aciditatea solului

Lucrare de licenta despre Toleranta porumbului la toxicitatea de aluminiu si la aciditatea solului
Cuprins

Capitolul I. Introducere..........................................3

Capitolul II. Stadiul cercetarilor privind mecanismul tolerantei porumbului la toxicitatea de aluminiu si aciditatea solului........................................5
II.1 Oportunitatea cercetarilor.....................................5
II.2 Actiunea aluminiului asupra absorbtiei, transportului siutilizarii elementelor minerale...........................................11
II.3 Efectele ionilor de aluminiu...................................22

Capitolul III. Conditiile naturale pedoclimatice.............................24
III.1 Conditiile climatice de experimentale...........................28
III.2 Materialul biologic folosit si descrierea acestuia.............................................29
III.3 Amplasarea experientelor in camp.............................32
III.4 Caracterele analizate si modul de notare.......................34

Capitolul IV. Rezultatele experimentale obtinute si interpretarea lor..................................................52
IV.1 Rezultatele experimentale......................................54
IV.2 Rezultatele experimentale......................................58
IV.3 Rezultatele experimentale......................................59

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Toleranta porumbului la toxicitatea de aluminiu si la aciditatea solului". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.