Toponimia comunei Francesti

Trimisa la data: 2010-04-10
Materia: Geografie
Pagini: 76
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Nistor_S
Lucrare de licenta despre Toponimia comunei Francesti
In toate etapele de dezvoltare istorica a localitatii Francesti principalele ramuri economice au fost agricultura si cresterea animalelor. Suprafetele intinse de pasuni si paduri existente in acesta regiune au oferit conditii optime pentru aceste indeletniciri si au asigurat buna organizare a vietii localnicilor.Modul de viata este dat de implicarea comunei in diferite sectoare economice: in agricultura peste 50% din populatie; in industrie peste 20%; someri 15%; elevi si studenti 15%. Preocuparile satenilor sunt diverse, in acord cu cerintele societatii care s-a dezvoltat si a impus norme noi de viata.

Astfel se desfasoara servicii in cadrul CONSUM-COOP: cizmarie, croitorie, frizerie si desfacere de marfuri. Pe plan comunal, indeletnicirile casnice stravechi sunt: tesutul, brodatul pentru femei; tamplarie, zidarie, dulgherie pentru barbati.Statornici in preocuparile lor, localnicii au considerat ca este mai bine ca locurile de munca oferite de institutiile aflate pe teritoriul comunei sa fie ocupate de ei. Pentru aceasta ei au urmat studii superiore astfel incat personalul didactic, sanitar, cei care asigura ordinea si buna administrare sunt fii ai satului.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Toponimia comunei Francesti

Cuprins

Argument................3

1.Consideratii introductive......4
1.1.Coordonate istorice si geografice.........4
1.2.Traditia orala si documente........5
1.3.Aspecte social-economice..........8
1.4.Particularitatile ale graiului comunei Francesti oglindite in toponimie..........9

2.Dictionr toponomic al comunei Francesti..........14

3.Bibliografie generala......75


Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Toponimia comunei Francesti". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.