Toxicitatea cadmiului

Trimisa la data: 2009-02-27
Materia: Medicina
Pagini: 44
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Valentin_C
Lucrare de licenta despre Toxicitatea cadmiului
In scopul stabilirii aportului zilnic de cadmiu in zone necontaminate sau in regiuni contaminate s-au facut numeroase studii recurgandu-se la determinarea continutului de cadmiu din diete obisnuite, meniuri complete sau din alimentele ce alcatuiesc cosul zilnic. De asemenea, in acelasi scop s-a recurs la dozarea cadmiului din materii fecale, tinand cont ca utilizarea digestiva (cantitatea absorbita din cea ingerata) este de aproximativ 5 %. Rezultatele cercetarilor efectuate, referitoare la determinarea aportului de cadmiu prin alimente variaza in limite foarte largi.

Astfel se citeaza pentru zone din Europa, Noua Zeelanda, USA valori intre 10-25 mcg/zi, dar aceiasi autori precizeaza ca 10 % din populatia respectiva au un aport de 2 ori mai mare, iar 2,5 % chiar de 3 ori mai mare. In Japonia, in zone considerate normale (necontaminate) se indica o medie a aportului zilnic de cadmiu prin alimente intre 30-60 mcg, iar in zone expuse se poate ridica pana la 150-250 mcg sau chiar 600 mcg /24h.In zone contaminate din Marea Britanie, cum ar fi Shiphan, s-au gasit de asemenea valori mai crescute ale aportului zilnic prin alimente (400 mcg/ saptamana sau chiar mai mari).Aportul de cadmiu prin alimente variaza de la individ la individ, in functie de deprinderile alimentare, dar si in functie de varsta. Adolescentii, care au o cheltuiala de energie mai mare, "beneficiaza" de un aport crescut, datorita unui consum mai mare de alimente.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Toxicitatea cadmiului

Lucrare de licenta despre Toxicitatea cadmiului
Cuprins

Partea I.

Introducere......................................3

Capitolul I. Sursele si caile de raspandire a cadminului in mediul ambiant..................................5

Capitolul II. Metabolismul cadminului...................10

Capitolul III. Toxicodinamia cadminului....................16

Partea a II-a

Capitolul I. Premise si ipoteza de lucru.......................31

Capitolul II. MAaterial si metoda...............................33

Capitolul III. Rezultate si concluzii......................38

Concluzii...........................43

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Toxicitatea cadmiului". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.