Transferarea miscarii in limbaj plastic

Trimisa la data: 2010-08-02
Materia: Arte
Pagini: 33
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Tudor_H
Lucrare de licenta despre Transferarea miscarii in limbaj plastic
Adam este primul om si imaginea lui Dumnezeu. Primul inseamna mult mai mult decat intalnirea in plan temporal. Adam este primul in ordnea naturii, culmea creatiei terestre, fiinta suprema intru umanitate. Primul nu inseamna primitiv. Este primul in sensul ca, raspunde de toti urmasii lui. Intaietatea sa este de ordin moral, natural si entologic. Adam simbolizeaza realitatea spiritului - este dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu, dar este altul decat Dumnezeu. De aici decurg urmatoarele innoiri in univers: constiinta, ratiune, libertate, responsabilitate, autonomie - toate privilegii ale spiritului.

Adam a devenit intaiul cazut in gresala - cu toate conse-cintele pe care aceasta prioritate in pacat le-a avut pentru descendentii sai. Intaiul intr-o anumita ordine, este mereu, intrucatva, cauza a tot ce deriva din el. Adam simbolizeaza pacatul originar, pervertirea spiritului, folosirea absurda a libertatii, refuzul oricarei dependente. "Domnul Dumnezeu a facut pe om din tarana pamantului, i-a suflat in nari suflare de viata si omul s-a facut astfel un suflet viu." Potrivit crestinismului, a aparut un al doilea Adam, Iisus Christos, cel mai om dintre oameni, intr-un fel superior. Intaiul in ordinea naturii si in ordinea harului, cele doua ordini atingand in El suprema lor perfectiune.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Transferarea miscarii in limbaj plastic

Cuprins

Argument...................................................4

Introducere - Dansul primordial......................................4

Capitolul I. Armonie.......................................7
1.1. Armonia in muzica ................................7
1.2. Armonia culorilor ...................................8
1.3. Armonie compozitionala .......................10

Capitolul II. ...si dans........................................12
2.1. Dansul ca ritual......................................12
2.2. Dansul ca arta........................................14
2.3. Dansul ca miscare si dinamica.................................16
2.4. Dansul in pictura................................................19

Capitolul III. Analiza lucrarii (Elemente de continut, de forma, universul simbolic)............................................22

Capitolul IV. Incadrarea in succesiunea de curente............................................29

Concluzii....................................30

Bibliografie............................................31

Anexe cu ilustratii...........................................32

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Transferarea miscarii in limbaj plastic". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.