Transmisia cu o singura unda purtatoare si OFDM

Trimisa la data: 2010-07-26
Materia: Informatica
Pagini: 107
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Rares_Be
Lucrare de licenta despre Transmisia cu o singura unda purtatoare si OFDM
Inregistrarea diferentiala poate fi aplicata modulatiei QAM, cu unele limitari. Pentru ca modulatia diferentiala sa functioneze, inregistrarea datelor in domeniul de modulatie trebuie izolata. De exemplu cu PSK diferential, faza transmisa este gasita prin inregistrarea fiecarui cuvant de date la o faza de la 0 la si apoi integrarea acestei inregistrari de la simbol la simbol. Faza se izoleaza intr- un mod circular deoarece este constransa la domeniul 0 la . Receptorul decodeaza faza prin luarea diferentei de faza intre simboluri. Pentru a realiza acest tip de inregistrare cu schema QAM, datele intrate pot fi divizate in doua fluxuri de date, fiecare cu N/2 biti pe simbol, unde N este numarul de biti pe simbol.

Numarul de biti pe simbol trebuie sa fie par si astfel aceasta inregistrare poate fi realizata pentru inregistrarile QAM cum ar fi 16-QAM, 64-QAM etc. Fiecare flux de date N/2 biti este inregistrat pe axele reala (I) si imaginara (Q) pentru a forma vectorul transmis rezultant. Pentru ca semnalul este modulat diferential, fiecare axa este integrata de la simbol la simbol. Figura 1-2 prezinta un exemplu de QAM diferential. Daca examinam numai o singura axa, daca datele ce trebuie transmise sunt {1,2,0,3,1} si daca incepem cu o referinta egala cu 0, atunci semnalul codat diferential poate fi gasit prin luarea sumei cumulative a cuvintelor de date {1,3,3,6,7} apoi izolate la limite de la 0 la 3, obtinandu-se {1,3,3,2,3}.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Transmisia cu o singura unda purtatoare si OFDM

Cuprins

Capitolul I.
1.1.1 Comparatie intre OFDM si transmisia cu o singura unda purtatoare............................................5
1.2 Efectul simbolului pilot in egalizarea caii in modulatia coerenta.................................24
1.3 Efectul distorsiunilor asupra OFDM.............................27

Capitolul II.
2.1. Pierderea caii si atenuarea..................................47
2.2. Estomparea lenta.......................................49
2.3. Efectele multicale....................................52
2.4. Intarzierea de imprastiere....................................................54
2.5. Estomparea pe termen scurt.................................57
2.6. Estomparea selectiva a frecventei.................................................58
2.7 Estomparea in spatiu a frecventei....................................................60
2.8. Masurarea estomparii frecventei in spatiu......................................................62

Bibliografie...................................................103

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Transmisia cu o singura unda purtatoare si OFDM". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.