Transportul romanesc si sistemul economic national

Trimisa la data: 2010-04-26
Materia: Transporturi
Pagini: 91
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Robert_Ci
Lucrare de licenta despre Transportul romanesc si sistemul economic national
Conventia Natiunilor Unite referitoare la contractul de transport international de marfuri pe cale rutiera (CMR) stipuleaza asigurare marfurilor. Conform acestei conventii, raspunderea transportatorului e limitata si pentru valoarea maxima a pagubei se poate face asigurare. Asigurarea nu trebuie in mod necesar sa acopere intreaga valoare a marfurilor. Pentru acest scop se poate face o asigurare de transport separata. Prin asigurarea de transport raspunderea vanzatorului si a clientului este asigurata.

In ceea ce priveste asigurarea de raspundere civila referitoare la vehicule Directiva No. 90/618 (CEE) a Consiliului European din 8 noiembrie 1990 reglementeaza acest lucru. Liniile directoare pe care le ofera Directiva (amendate de cateva ori) cere statelor membre sa stabileasca si sa autorizeze o institutie (fond de garantie) insarcinata sa despagubeasca partile afectate de accidente provocate de vehicule neasigurate sau neidentificate. Dintr-o perspectiva europeana globala, Sistemul "Cartii Verzi" care a functionat sub auspiciile CEE/ONU, aprobat de statele membre si dezvoltat de societatile de asigurari, joaca un rol semnificativ in asigurarea autovehiculelor.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Transportul romanesc si sistemul economic national

Lucrare de licenta despre Transportul romanesc si sistemul economic national
Cuprins

Introducere............................................3

Capitolul I. Rolul si locul transportului romanesc in sistemul economic national................................................................6

Capitolul II.Conditii de baza pentru transporturi rutiere in Europa de Est..................................................21

Capitolul III. Conditii de baza pentru transporturi rutiere in
Europa Centrala si de Est........................................40

Capitolul IV. Conditii generale, concluzii, propuneri...................74

Bibliografie...................................................79

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Transportul romanesc si sistemul economic national". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.