Tranzactiile economice internationale si modalitatile de plata utilizate

Trimisa la data: 2010-06-21
Materia: Economie
Pagini: 74
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Emil_Mi
Lucrare de licenta despre Tranzactiile economice internationale si modalitatile de plata utilizate
Modalitatile internationale de plata. Riscurile implicate de derularea afacerilor in plan international a condus in timp la dezvoltarea unor modalitati de plata mai complexe si mai sigure pentru toate partile implicate in operatiune. Cele mal utilizate modalitati de plata sunt incasso-ul documentar sau acreditivul documentar. In foarte multe cazuri aceste doua modalitati sunt utilizate in combinatie cu unul sau mai multe instrumente de plata analizate anterior (in special cambii).

Incasso documentar si incasso simplu intra in categoria platii documentare, in sensul ca prin vehicularea documentelor de catre banci, importatorul efectueaza plata nu contra marfa ci contra documentelor comerciale - factura, documente de transport, de proprietate care atesta livrarea marfii conform conditiilor contractului, sau financiare: cambii, bilet la ordin, cec, chitante, etc - utilizate pentru a obtine sume de bani. Incaso-ul consta in ordinul dat de exportator bancii sale de a incasa contravaloarea unei tranzactii comerciale si de a o vira in contul sau contra unui set de documente negociat initial.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Tranzactiile economice internationale si modalitatile de plata utilizate

Lucrare de licenta despre Tranzactiile economice internationale si modalitatile de plata utilizate
Cuprins

Capitolul I Cadrul juridic al relatiilor internationale de plati........5

Capitolul II Acreditivul documentar..........9

Capitolul III Utilizarea acreditivului documentar..............36

Capitolul IV Documente avute in vedere la platile prin acreditiv documentar.............44

Capitolul IV Bancile si acreditivul documentar..........56

Capitolul VI Utilizarea modalitatilor de plata la o Banca Comerciala............60
Studiu de caz la Banca Romana pentru Dezvoltare Cluj..............60
a. Preambulul...........68
b. Partea tehnica.......69
c. partea comerciala.........70

Capitolul VII Concluzli si propuneri........74

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Tranzactiile economice internationale si modalitatile de plata utilizate". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.