Tranzactiile spot si mecanismul lor in cadrul pietei valutare

Trimisa la data: 2009-09-17
Materia: Economie
Pagini: 83
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Mihai_Bo
Lucrare de licenta despre Tranzactiile spot si mecanismul lor in cadrul pietei valutare
Prin trecerea la EURO la 1 ianuarie 1999, se pastreaza functia de asigurare a stabilitatii cursului prin intermediul ratelor de schimb fixe. Functiile actuale ale EURO sunt: cea de etalon de plata; de mijloc de plata, dezvoltata prin realizarea decontarilor in EURO intre tarile UE si prin transferarea sumelor in EURO in moneda efectiva a tarii primitoare a fluxului respectiv; de mijloc de rezerva. Definitia EURO corespunde unei monede de rezerva pentru tarile membre ale Uniunii Europene, fara a fi inca recunoscuta oficial de FMI ca element structural al lichiditatii internationale.

EURCO (European Composite Unit) este o unitate de cont creata de C. E. E., pe baza unui cos valutar, format din monedele tarilor membre. Aceasta moneda a fost utilizata pentru unele emisiuni de obligatiuni. Banca Europeana de Investitii a fost prima institutie care a folosit aceasta unitate pentru obligatiunile emise de ea. E.U.A. (European Unit of Account) este o unitate de cont europeana, compusa din cantitati anumite din monedele C.E.E.. In anul 1975, Banca Europeana de Investitii a adoptat E. U. A. pentru inregistrarile in conturile sale. De asemenea, un an mai tarziu, Comunitatea Europeana a Carbunelui a introdus E.U.A. pentru operatiunile sale.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Tranzactiile spot si mecanismul lor in cadrul pietei valutare

Lucrare de licenta despre Tranzactiile spot si mecanismul lor in cadrul pietei valutare
Cuprins

Capitolul I. Organizarea si functionarea pietei valutare.................3
1 Semne banesti utilizate si negociate pe piata internationala.........3
2 Conditiile trecerii la convertibilitatea oficiala...............15
3 Schimbul electronic de date........................26

Capitolul II. Tranzactii pe piata valutara.........................33
1 Formarea cursului valutar la vedere..........................33
2 Teoria paritatii puterii de cumparare........................39
3 Tranzactii pe piata valutara la vedere............................56
4 Tranzactii pe piata valutara la termen........................77
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Tranzactiile spot si mecanismul lor in cadrul pietei valutare". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.