Tranzitia catre o economie romaneasca durabila

Trimisa la data: 2010-09-26
Materia: Economie
Pagini: 84
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Carmen_Io
Lucrare de licenta despre Tranzitia catre o economie romaneasca durabila
Analiza proceselor care se petrec in ecosfera si in economie, ne arata, pe de o parte ca exista elemente structurale si functionale similare, iar pe de alta parte, ne arata ca intre acestea nu exista o identitate matematica proprie relatiilor biunivoce. Similitudinile gasite sunt, insa pline de invataminte si sugestii, cu toate ca exista diferente marcate intre procesle din economie si cele care se petrec in ecosfera. Avand in vedere ca izomorfismele ne permit constituirea, prin abstractizare, a unor modele conceptuale care sa inlesneasca explicarea structurii si functionarii a unor sisteme particulare diferite, am putea concepe bioeconomia, ca un domeniu al studierii izomorfismelor dintre ecosfera si activitatea economica.

Starile evolutive, sunt de natura calitativa si ele nu pot fi tratate cu modelele ale econometriei obisnuite. Schimbarile privind ocupatiile, productivitatea, modificarile survenite in formele comertului international si ale schimbarii structurale din economiile industrializate ale lumii au cunoscut si cunosc o accelerare foarte mare in timp ce modele macroeconometrice au devenit din ce in ce mai mari si mai complexe, capacitatea lor de previziune, fie si numai in privinta agregatelor principale: produsul national brut si produsul intern brut nu s-au imbunatatit.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Tranzitia catre o economie romaneasca durabila

Cuprins

Capitolul I. Interactiunea omului cu societatea..........3
1.1. Continutul conceptului de dezvoltare durabila.......6
1.2 Cadrul juridic pentru sustinerea politici de dezvoltare durabila..........11

Capitolul II .Dezoltarea industriala durabila in contextul dezvoltarii economice generale............20
2.1.Oportunitatea abordarii dezvoltarii industriale durabile in Romania..........21
2.2. Abordari precedente ale conceptului de dezvoltare durabila pe plan national...........23
2.3.Relatia resurselor naturale - dezvoltare industriala durabila.....24

Capitolul III. Dezvoltarea industriala durabila interferente cu contextul special..............29
3.1.Rolul industriilor in progres social.........29
3.2Analiza situatiei fortei de munca din industrie.........40
3.3.Consideratii generale............45

Capitolul IV. Dezvoltarea industriala durabila si protectia mediului...........61
4.1.Situatia protectiei mediiului in Romania si poluarea produsa de industrie............61
4.2.Pasivul de mediu...........66

Capitolul V.Dezvoltarea durabila industriei si progresul economico - social............71

Capitolul VI. Notiunea elaborari unei politici nationale de dezvoltare durabila...........76

Concluzii................82

Bibliografie.............83

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Tranzitia catre o economie romaneasca durabila". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.