Tranzitia spre uniunea monetara europeana si problemele constituirii ei

Trimisa la data: 2009-06-27
Materia: Finante-Banci
Pagini: 76
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Valentin_P
Lucrare de licenta despre Tranzitia spre uniunea monetara europeana si problemele constituirii ei
In martie 1971, Consiliul European a adoptat o rezolutie asupra realizarii Uniunii Economice si Monetare pe etape, care sa inceapa cu initierea unei limitari treptate a marjelor de fluctuatie a monedelor tarilor membre fata de dolar de A▒0,75% (asemanator principalului de la Bretton Woods). Intre timp insa, s-a produs o schimbare radicala in domeniul monetar international. Presedintele de atunci al S.U.A., R.Nixon, a anuntat in august 1971 sfarsitul convertibilitatii dolarului in aur, renuntand, in consecinta la obligatia care o avea fata de celelalte tari de a mentine paritatea dolarului fata de alte monede in limite de A▒1,5%.

Tarile Benelux au propus mentinerea monedelor din C.E.E. in cadrul limitelor stabilite si flotarea concreta fata de dolar, iar cand restul tarilor comunitare au respins propunerea, au adaptat-o numai pentru ele. Germania si Italia au intr-o flotatie libera, Franta a stabilit un sistem dual de rate de schimb si a intarit controlul schimburilor externe. Prin Acordul Smithsoniano, din decembrie 1971, s-au stabilit noi paritati pentru principalele monede (avand in vedere prima devalorizare a dolarului) si s-au largit limitele de fluctuatie fata de dolar la A▒2,25%.Raspunsul comunitar a fost Acordul de la Basilea din martie 1972, prin care s-a stabilit asa numitul "sarpe in tunel".

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul pl─âtitor de venituri ├«mputernice┼čte pe Administratorul Site-ului s─â calculeze, s─â re┼úin─â ┼či s─â vireze la bugetul de stat, ├«n numele ┼či pe seama sa, taxele, impozitele ┼či contribu┼úiile sociale datorate ├«n leg─âtur─â cu veniturile din proprietate intelectual─â realizate de utilizatorul cedent, ├«n conformitate cu dispozi┼úiile legale ├«n materie ├«n vigoare.

Lucrare de licenta despre Tranzitia spre uniunea monetara europeana si problemele constituirii ei

Lucrare de licenta despre Tranzitia spre uniunea monetara europeana si problemele constituirii ei
Cuprins

Introducere................................................3

Capitolul I. Evolutia si principiile de functionare a
Sistemului Monetar European...................................4
1.1. Evolutia sistemului valutar international........................4
1.2. Sistemul Monetar European (SME)..............................11
1.3. Tranzitia spre Uniunea Monetara Europeana si
problemele constituirii ei...................................19
1.4. Cadrul organizatoric si legislativ a activitatii economico-financiare din interiorul Sistemului Monetar European.................23

Capitolul II. EURO - Moneda unica a Europei..........................33
2.1. EURO - Unitate de cont european................................33
2.2. Euromoneda unica a Europei de Est - avantajele si dezavantajele,
contradictii si probleme..............................47
2.3. Perspectivele monedei unice - Euro............................51

Capitolul III. Viitorul Sistemului Monetar European........................................54
3.1. Viitorul Sistemului Monetar European............................54
3.2.Perspectivele integrarii Republicii Moldova in
Sistemul Monetar European......................................68

Incheiere...........................................73

Bibliografie............................................75

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Tranzitia spre uniunea monetara europeana si problemele constituirii ei". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.