Trasaturi caracteristice ale personalitatii delicvente

Trimisa la data: 2009-04-04
Materia: Sociologie
Pagini: 116
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Ramona_Ba
Lucrare de licenta despre Trasaturi caracteristice ale personalitatii delicvente
Multimea acuzatiilor creste treptat si astfel el se trezeste in centrul unui univers acuzator. Situatia sa in aceasta postura ii mareste pe de o parte forta de reactie, comitand acte delincventiale, exprimandu-si pozitia impotriva justitiei, pe de alta parte ii organizeaza sentimentul nedreptatii sale sociale.Trairea unui astfel de sentiment produce o perturbare generala a lumii valorilor si o reactie de dispret si respingere a conceptului de dreptate.

Acest conflict poate lua forme sociale in sens juridic sau se poate manifesta in cadrul relatiilor interpersonale, prin producerea nedreptatii fata de persoanele din jurul sau, fara ca acest fapt sa constitue un delict sau o infractiune.Din punct de vedere al valorii de prezervare si consolidare al valorilor morale, in special al celor din echitate, adolescentul delincvent constitue un factor de intensa perturbare, avand in vedere influenta sa asupra grupurilor de preadolescenti si adolescenti.Comportamentul de responsabilitate sau recunoastere a vinovatiei de catre delincventi: situatia este contradictorie in sensul ca o parte dintre acestia isi recunosc vina cu seninatate, altii cauta formele de disimulare sau de ascundere a faptei cu o mare perseverenta si nu fara perversitate.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Trasaturi caracteristice ale personalitatii delicvente

Lucrare de licenta despre Trasaturi caracteristice ale personalitatii delicvente
Cuprins

Capitolul I. Aspecte generale privind delincventa juvenila...........................................3

Capitolul II. Trasaturi caracteristice ale personalitatii delincvente........................................16

Capitolul III. Cadrul legislativ - aspecte, limite, observatii..........................................67

Capitolul IV. Politici sociale in sfera delincventei juvenile - orientari, proiecte.....................................85

Capitolul V. Studiu de caz....................................96

Capitolul VI. Concluzii si propunere de lege ferenda.......................................103

Bibliografie..........................................114

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Trasaturi caracteristice ale personalitatii delicvente". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.