Trasaturile managementului de transfer de tehnologie in siderurgie

Trimisa la data: 2010-05-16
Materia: Management
Pagini: 143
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Corina_S
Lucrare de licenta despre Trasaturile managementului de transfer de tehnologie in siderurgie
Pozitia concurentiala se estimeaza in raport cu o suma de criterii, intre care fractiunea de piata stapanita de intreprindere, gradul de control asupra tehnologiilor, costurile de productie. Pe de alta parte maturitatea tehnologiilor reprezinta potentialul lor de crestere, stabilitatea, riscurile de nereusita si capacitatea lor de a aduce imediat incasari."Postulatele" care stau la baza analizei propuse de ADL sunt:fabricarea unui produs implica contributia mai multor tehnologii distincte si identificabile.tehnologiile implicate au contributii diferite in raport cu pozitionarea concurentiala.

Fiecare tehnologie are un ciclu de viata care poate fi scurtat prin aparitia unei alte tehnologii considerabil mai performante sau poate fi prelungit prin imbunatatiri posibile pe seama introducerii progresului tehnic. Ca urmare, pozitionarea tehnologica a unei intreprinderi va depinde de masura in care ea stapaneste tehnologiile cheie ale domeniului.
concurentii stapanesc in mod diferit tehnologiile implicate in controlul asupra unei singure tehnologii noi si performante poate duce la un avantaj concurential.Orientarea strategica trebuie stabilita tinand cont atat de pozitia pe piata a produsului cat si de tehnologiile implicate in realizarea lui.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Trasaturile managementului de transfer de tehnologie in siderurgie

Cuprins


Capitolul I Managementul cercetarii-dezvoltarii (C & D)........4
Inventarul tehnologiilor intreprinderilor........4
Estimarea potentialului de competitivitate.......9
Variatia potentialului tehnologic.......10
Marketingul produselor specifice tehnologiilor de varf........13

Capitolul II. Transferul international de tehnologie..........25
2.1. Evolutia unei tehnologii si transferul de tehnologie.....25
2.2. Adaptarea deciziilor tehnologice si asimilarea strategiilor la nivelul corporatiei...........33
2.3. Riscuri si implicatii determinate de transferul de tehnologie....37
2.4. Reglementari privind proiectele de transfer de tehnologie........47

Capitolul III. Modele de transfer de tehnologie..........57
3.1. Transferul de tehnologie in contextul dezvoltarii industriale........57
3.2. Analiza caracteristicilor modelelor de transfer de tehnologie....62

Capitolul IV. Managementul transferului de tehnologie in ramura siderurgica...........71

Capitolul V. Concluzii si recomandari..........136

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Trasaturile managementului de transfer de tehnologie in siderurgie". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.