Tratamente contabile si fiscale privind creantele

Trimisa la data: 2014-02-27
Materia: Contabilitate
Pagini: 41
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: diya
Lucrare de licenta despre Tratemente contabile si fiscale privind creantele
Contabilitatea creantelor evidentiaza operatiile comerciale referitoare la livrarile de bunuri, lucrarile executate si serviciile prestate,precum si a altor operatiuni efectuate in baza contractelor incheiate de o entitate cu beneficiari. Entitatile economice isi desfasoara activitatea in contextul unui sistem complex de relatii de decontare cu clientii, precum si cu alte persoane fizice si juridice, care in contabilitate poarta denumirea de terti. Aceste relatii comerciale curente genereaza, in contabilitate, aparitia creantelor pentru furnizor sau prestator, avand termene de decontare, de regula, sub un an.

Creantele entitatilor economice sau activele circulante in decontare reprezinta valori economice avansate temporar de titularul de patrimoniu altor persoane juridice sau fizice pentru care urmeaza sa primeasca un echivalent valoric. Ele se evidentiaza la valoarea lor nominala, consemnata in documente iar cele in devize, se inregistreaza in lei, la cursul de schimb la data efectuarii operatiunilor, iar diferentele de curs valutar aparute intre data inregistrarii creantei in devize si data incasarii se inregistreaza la cheltuieli sau venituri financiare, dupa caz.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Tratamente contabile si fiscale privind creantele

Cuprins

Introducere...................................3

Capitolul I. Notiuni generale si tratamente contabile
privind creantele............................5
1.1 Definire si obiective........................5
1.2 Evidenta operativa a creantelor.......................7
1.3 Contabilitatea creantelor comerciale..........................11
1.4 Evaluarea si recunoasterea creantelor........................15

Capitolul II. Tratamente fiscale aplicabile creantelor...............................17
2.1 Recuperarea creantelor...........................17
2.2 Aspecte privind reducerile de pret acordate de furnizori clientilor.........................20

Capitolul III. Studiu de caz efectuat la SC GORUNELU ALEX SRL..............................25
3.1 Prezentarea generala a societatii............................25
3.2 Principii, politici si metode contabile..........................26
3.3 Analiza economica a creantelor..........................28
3.4 Reflectarea in contabilitate a operatiunilor privind creantele comerciale.....................................31

Capitolul IV. Concluzii si propuneri..............................35

Bibliografie........................................37

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Tratamente contabile si fiscale privind creantele". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.