Tratamentul balneofizioterapeutic in luxatia congenitala de sold

Trimisa la data: 2010-04-22
Materia: Medicina
Pagini: 26
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Gabriela_S
Lucrare de licenta despre Tratamentul balneofizioterapeutic in luxatia congenitala de sold
Luxatia congenitala de sold este una din malformatiile grave ale membrelor, relativ frecvent intalnita, ce lasa sechele functionale deosebit de importante, greu de tratat si cu mare grad de invaliditate.
Spre deosebire de luxatia traumatica a soldului in care capul femural pierde contactul cu cavitatea acetabulara in urma unui traumatism major si unde elementele ce alcatuiesc articulatia sunt normal dezvoltate, in luxatia congenitala de sold, pierderea dreptului de domiciliu al capului femural se face treptat datorita displaziei cotilului si capului femural.

Luxatia propriu-zisa este o consecinta a displaziei si poate apare mai curand sau mai tarziu dupa nastere, datorita unui cotil displazic si a mentinerii coapselor in adductie sau plasarii greutatii corpului pe capul femural.De la nastere si pana la 7-8 luni, intalnim displazia luxanta de sold, afectiune in care cotilele sunt displazice, capetele femurale nu sunt continute in totalitate de cavitatile cotiloide fiind plasate in fata acestora; de cele mai multe ori colul femural este anteversal.
Exceptional de rar luxatia poate apare inca de la nastere purtand denumirea de luxatie teratologica.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Tratamentul balneofizioterapeutic in luxatia congenitala de sold

Cuprins


1.Definitia bolii..........3

2.Etiopatogenie...........4

3.Anatomie patologica.......5

4.Simptomatologie........7

5.Examen radiologic........9

6.Diagnostic diferential.........11

7.Evolutie si prognostic.........11

8.Tratament..........12

9.Terapia fizicala si de recuperare.........14

10.Masajul.........17

11.Kinetoterapia..........20

12.Cura balneara..........22

13.Terapia ocupationala.........23

Bibliografie........24

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Tratamentul balneofizioterapeutic in luxatia congenitala de sold". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.