Tratamentul balneofizioterapeutic in luxatia scapulohumerala

Trimisa la data: 2010-05-24
Materia: Medicina
Pagini: 33
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Cezar_G
Lucrare de licenta despre Tratamentul balneofizioterapeutic in luxatia scapulohumerala
Instalarea luxatiei se produce prin mai multe mecanisme in urma unui traumatism, fiind favorizata de existenta unei instabilitati articulare. In cazurile recidivante s-a remarcat si prezenta malformatiilor segmentelor osoase.Intr-o luxatie se produc leziuni importante ale capsulei articulare si ale ligamentelor (smulgeri, ruperi sau dilacerari). Capsula articulara a articulatiei scapulo-humerala este relaxata si subtiata si se poate rupe foarte usor; cele doua margini ale rupturii pot fi libere, flotante.

Se mai poate produce, la partea antero-inferioara a glenei, o dezinsertie a capsulei de pe cadrul glenoidian.Muschii supra- si subspinosi pot fi smulsi de pe insertiile lor si dilacerati.Datorita distrugerilor vasculare apare intotdeauna si hemartroza. Se produc si leziuni ale nervilor si muschilor din vecinatate, prin forfecarea lor intre cele doua capete osoasecare determina luxatia. Prin acest mecanism se poate produce si un hematom periarticular.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Tratamentul balneofizioterapeutic in luxatia scapulohumerala

Cuprins

1.Definitia bolii........3

2.Etiopatogenie.........4

3.Anatomie patologica..........5

4.Simptomatologie.........6

5.Examenul articulatiei umarului......7

6. Examenul radiologic........9

7.Diagnostic diferential......10

8.Evolutia bolii si prognostic.......11

9.Tratament.........11

10.Terapia fizicala si de recuperare.......14

Bibliografie........31

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Tratamentul balneofizioterapeutic in luxatia scapulohumerala". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.