Tratamentul chirurgical al complicatiilor pancreatite acute necrotice

Trimisa la data: 2009-06-05
Materia: Medicina
Pagini: 98
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Luigi_H
Lucrare de licenta despre Tratamentul chirurgical al complicatiilor pancreatite acute necrotice
Structura: pancreasul este o glanda mixta cu secratie endocrina si exocrina. La periferie glanda are o capsula conjunctiva subtire, slab dezvoltata. Ea se continua in interiorul organului prin stroma, formata din septuri conjunctivo- vasculare deasemenea slab dezvoltate, care separa incomplet lobii si lobulii.In structura glandei pancreatice se disting doua parti componente: masa principala care are functie exocrina si secreta sucul pancreatic, pe care il varsa in duoden si o parte cu mult mai mica are functie endocrina.

Este formata dintr-o multime de gramajoare celulare dispersate in tesutul exocrin, numite insulele Langerhans. Ele secreta doi hormoni: insulina si glucagonul - cu rol in metabolismul glucidelor. Sunt indicatii ca glanda pancreatica ar juca un rol in hematopoieza si in reglarea presiunii sanguine.Pancreasul exocrin: reprezinta 97 - 99% din volumul glandei si este format din acini tip serozimogen de forma sferica sau ovoidala foarte asemanatori cu cei din parotida. Secretia pancreasului exocrin reprezentata de sucul pancreatic este intermitenta.Contine enzime cu rol foarte important in digestie.De aceea,multe dintre disfunctiile pancreasului se caracterizeaza printr-un sindrom dispeptic.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Tratamentul chirurgical al complicatiilor pancreatite acute necrotice

Lucrare de licenta despre Tratamentul chirurgical al complicatiilor pancreatite acute necrotice
Cuprins

Cuvant inainte..........................................3

Capitolul I. Anatomia chirurgicala a pancreasului.....................4

Capitolul II. Etiologia si fiziopatologia pancreatitei acute necrotice...............................................15

Capitolul III. Diagnosticul clinic si paraclinic al pancreatitei acute necrotice................................................26

Capitolul IV. Diagnosticul clinic si paraclinic al complicatiilor pancreatitei acute necrotice......................................43

Capitolul V. Tratamentul complicatiilor pancreatitei acute necrotice..................................................61

Capitolul VI. Analiza lotului studiat.................................73

Capitolul VII. Concluzii.............................................91

Bibliografie..................................................95

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Tratamentul chirurgical al complicatiilor pancreatite acute necrotice". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.