Tratamentul edentatiei totale

Trimisa la data: 2009-03-18
Materia: Medicina
Pagini: 53
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Suzana_P
Lucrare de licenta despre Tratamentul edentatiei totale
Prin disparitia dintilor naturali din zona frontala si laterala, miscarile mandibulei devin mai libere. In aceasta situatie, pentru a efectua o miscare de propulsie sau lateralitate, mandibula nu mai trebuie sa coboare ci poate trece direct la aceste miscari. Condilul tinde astfel sa se deplaseze orizontal provocand presiuni asupra portiunii anterioare a tuberculului articular.Cu timpul, aceste presiuni duc la resorbtia partii anterioare a meniscului cat si a unei portiuni din tuberculul articular. Aceste presiuni pe portiunea anterioara a articulatiei stau la baza aparitiei sindromului disfunctional dureros al lui Costen.

Amprenta preliminara sau anatomica este o copie negativa obisnuita a campului protetic realizata cu un material de amprentare sustinut intr-o portamprenta standard care are o forma apropiata maxilarului, respectiv mandibulei. Portamprentele sunt confectionate fie din metal, fie din material plastic si pot fi perforate sau nu pentru a retentiona materialul de amprentare.Amprenta este denumita preliminara deoarece inregistreaza cu exactitate numai zona de sprijin a campului protetic si in limite relative zona de mentinere. Pentru amprentarea preliminara a campului protetic edentat total se folosesc urmatoarele materiale: gipsul, materialele termoplastice tip Stents si alginatele.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Tratamentul edentatiei totale

Lucrare de licenta despre Tratamentul edentatiei totale
Cuprins

Capitolul I. Introducere........................3

Capitolul II. Edentatia totala. Modificari aparute la pacientul edentat total...........................3

Capitolul III. Etapele clinico - tehnice de realizare a protezei totale.............................11

Capitolul IV. Montarea dintilor in zona frontala....................27

Capitolul V. Realizarea practica a diferitelor artificii de montare a dintilor in zona frontala........................47

Capitolul VI. Concluzii............................51

Bibliografie...................................52Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Tratamentul edentatiei totale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.