Tratarea diferentiate a elevilor in cadrul activitatilor din ciclul primar

Trimisa la data: 2010-08-17 Materia: Psihologie Pagini: 85 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Denisa_Co
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Tratarea diferentiate a elevilor in cadrul activitatilor din ciclul primar
Invatamantul modern cauta sa adopte structuri, continuturi si forme de organizare care sa faciliteze o dezvoltare intelectuala mai rapida, sa-l puna pe elev in situatia de a se dezvolta si de a-si valorifica pe deplin posibilitatile si aptitudinile. Se urmareste incepand cu ciclul primar ameliorarea rezultatelor scolare prin valorificarea la maximum a potentialului fiecarei varste. Printre modalitatile de adaptarea invatamantului la particularitatile individuale ale elevilor se inscrie si activitatea diferentiata cu elevii.

Prin diferentierea activitatii se intelege cunoasterea si folosirea particularitatilor individuale cu scopul de a-l ajuta pe elev sa se dezvolte la nivelul la care ii permit posibilitatile sale prin eforturi progresive."Instruirea diferentiata nu prezinta doar o cerinta care priveste doar un aspect sau altul al procesului complex de instruire sau educare a elevilor, ci un principiu general care vizeaza activitatea de invatamant atat ca macrosistem, cat si componentele sale, ca microsisteme. Ea constituie un imperativ al invatamantului din vremea noasta si, ca urmare, trebuie conceputa o veritabila strategie de organizare si desfasurare a acesteia."1
Comanda prin: SMS / CARD / PayPal
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Tratarea diferentiate a elevilor in cadrul activitatilor din ciclul primar

Lucrare de licenta despre Tratarea diferentiate a elevilor in cadrul activitatilor din ciclul primar
Cuprins

Capitolul I Orientari in evolutia invatamantului primar; locul lui in cadrul sistemului de invatamant; obiective........3

Capitolul II Tratarea diferentiata a elevilor - problema de actualitate a invatamantului modern........6
Delimitarea conceptelor si motivatii psihopedagogice..........6
Functiile si importanta tratarii diferentiate a elevilor......10
Modalitati si mijloace de tratare diferentiata................12
Scurt istoric...........18
Diferentiere la nivel de macrosistem.............22

Capitolul III Particularitati de varsta ale scolarului mic si modalitati de cunoastere a acestuia.............23

Capitolul IV Educatia integrata. Raportul intre tratarea diferentiata si educatia integrata................37

Capitolul V Demersuri metodologice privind tratarea diferentiata a elevilor la ciclul primar..................43
Microstudiu experimental privind tratarea diferentiata a elevilor la ciclul primar...........43
Tratarea diferentiata a elevilor la obiectul limba romana..........46

Concluzii...........81

Bibliografie.........83
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Tratarea diferentiate a elevilor in cadrul activitatilor din ciclul primar". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.