Tratarea pacientilor cu entorse - luxatii si fracturi

Trimisa la data: 2010-10-23
Materia: Medicina
Pagini: 71
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Alina_S
Lucrare de licenta despre Tratarea pacientilor cu entorse - luxatii si fracturi
Leziunile traumatice ale oaselor cuprind: entorsa, fractura si luxatia.
Entorsa este afectiunea traumatica a unei articulatii provocata de executarea brusca a unei miscari ce depaseste amplitudinea fiziologica a acesteia cu o intindere a ligamentelor si a capsulei articulare care poate merge pana la ruperea acestora cu revenirea suprafetelor articulare in contact normai la sfarsitul accidentului.

Fractura este intreruperea continuitatii unui os prin actiunea directa sau indirecta a unui agent traumatic.Luxatia este o afectiune traumatica de gravitate mai mare care consta in deplasarea permanenta a extremitatilor articulare fara revenirea in mod spontan a suprafetelor articulare, pierzandu-si raporturile normale intre ele.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Tratarea pacientilor cu entorse - luxatii si fracturi

Lucrare de licenta despre Tratarea pacientilor cu entorse - luxatii si fracturi
Cuprins

Scopul lucrarii...............4

Notini de anatomie............4

Definitie...............5

Simptomatologia........5

Clasificarea...........8

Forme clinice si anatomia patologica ..............11

Diagnostic clinic si paraclinic ................36

Manevre inainte de imobilizarea provizorie.......38

Tratamentul..............43

Rolul asistentei in ingrijirea bolnavului ............48

Recuperarea bolnavilor prin kinetoterapie ............50

Educatia sanitara ..............53

Caz entorsa.................54

Caz fractura ...............58

Caz luxatie ................64

Concluzii ...............67

Bibliografie ............68

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Tratarea pacientilor cu entorse - luxatii si fracturi". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.