Tratarea tetaniei

Trimisa la data: 2009-09-04
Materia: Medicina
Pagini: 43
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Tatiana_A
Lucrare de licenta despre Tratarea tetaniei
Rahitismul se manifesta prin deformari osoase caracteristice,hipotonie musculara, hipofosfatemie, cresterea activitatii fosfatazei alcaline, normo sau hipocalcemie si modificari osoase radiologice caracteristice.
Excesul vitamina D este iatrogen prin administrari exogene necontrolate sau prin sensibilitatea crescuta a receptorilor la 1,25 (OH)2 D. Intoxicatia cu vitamina D se manifesta prin inapetenta, varsaturi, constipatii, poliurie, polidipsie, chiar stari de deshidratare, hipercalcemie,hiperfosfatemie, hipercolesterolemie, hipomagneziemie si cresterea nivelului plasmatic al 25 (OH)2 D3.

In stari cu mare deficit de calciu ale scheletului, criza de tetanie poate fi indusa si de administrarea vitaminei D in absenta unui aport de calciu corespunzator.Vitamina D2 (antirahitica) are o importanta foarte mare pentru organismul in crestere participand la reglarea metabolismului fosfocalcic si astfel la stimularea cresterii scheletului.Vitamina D2 se gaseste in cantitati reduse in alimentatia obisnuita a copilului, laptele de femeie sau de vaca contine putina vitamina D, care nu acopera nevoile organismului.O sursa importanta de vitamina D la copil este transformarea ergosterolului din piele in vitaminat D2, sinteza care se face sub actiunea razelor ultraviolete solare sau artificiale.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Tratarea tetaniei

Lucrare de licenta despre Tratarea tetaniei
Cuprins

Capitolul I. Introducere...........................4

Capitolul II. Date din literatura de specialitate...........5
A)Definitie............................5
B)Epidemiologie...........................5
C)Etiopatogenie..........................5
D)Tabloul clinic si formele clinice..................................5
E)Rolul metabolic al fosforului si Calciului in organism Rolul vitaminei D........................7
F)Diagnostic pozitiv si diferential.............................12
G)Evolutie, complicatii si prognostic...................12

Capitolul III. Tratament si profilaxie:...................13
A)Tratament specific.................................14
B)Tratament anticonvulsivant................14
C)Dispensarizare.......................................14
D)Educatie sanitara...............14

Capitolul IV. Plan de nursing a cazurilor studiate -
Si tehnica de ingrijire a cazurilor.........................17

Capitolul V. Concluzii..........................30

Anexa.............................31

Bibliografie.......................43

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Tratarea tetaniei". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.