Traumatismele toracice

Trimisa la data: 2010-09-16
Materia: Medicina
Pagini: 41
Comentarii: 2 (citeste)
Autor: alinageo
Lucrare de licenta despre Traumatismele toracice
Traumatismul toracic reprezinta o entitate frecvent intalnita in cadrul traumei si este o cauza de morbiditate si mortalitate semnificativa:este evaluat faptul ca aproximativ 20% din decesele prin trauma se datoreaza leziunilor toracice indiferent de mecanismul de producere.

Evaluarea primara a pacientului trumatizat toracic impune bilantul leziunilor concomitant cu investigarea mecanismului de producere inca de la locul accidentului.Prin integrarea acestor date cu cele oferite ulterior de investigatiile clinice si paraclinice se pot suspecta o serie de leziuni asociate traumei toracice ce pot genera ulterior mari insuficiente de organ.

Este obligatorie parcurgerea in ordinea standard a etapelor protocolului de evaluare primara,evitandu-se astfel diagnosticul unei leziuni mai putin grave innaintea uneia care poate face ca demersul diagnostic si terapeutic sa nu mai aiba subiect.

Primul pas in resuscitarea pacientilor cu traumatism toracic este reprezentat de asigurarea cailor aeriene si a unei ventilatii adecvate.Pacientii cu traumatism toracic la care se dezvolta insuficienta respiratorie severa au o rata mult mai mare de mortalitate.Asocierea soc-insuficienta respiratorie acuta are un potential imediat letal.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Traumatismele toracice

Lucrare de licenta despre Traumatismele toracice
Cuprins

Introducere.........................3

Capitolul I Partea generala...................4
a)Notiuni actuale din literatura de specialitate privind sifilisul......4
b)Rolul asistentei medicale in ingrijirea bolnavilor cu sifilis.........18

Capitolul II Partea speciala..................22
a)Plan de ingrijire nursing...................22
b)Studiul a trei cazuri clinice intalnite in practica.................30
Capitolul III Concluzii.......................38

Capitolul IV Bibliografie.....................41

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Traumatismele toracice". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii
  • As vrea ceva informatii din plan,si cele trei cazuri!!!Sa stiu daca ma pot ajuta la ceva

    Veaceslav | 2011-05-14 15:45:00
  • Sunt interesat de comandarea lucrarii. In prealabil, as dorii sa vad, in general, planul lucrarii .

    Bogdan | 2013-05-21 11:05:20
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.