Tulburarea de posesie

Trimisa la data: 2009-07-17
Materia: Drept
Pagini: 80
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: neluta
Lucrare de licenta despre Tulburarea de posesie
Necesitatea existentei si perfectionarii continue a ramurii dreptului penal este motivata de nevoia imperioasa de aparare eficienta a valorilor primordiale ale societatii.

Fiintarea si dezvoltarea agregatului social ar fi de neconceput in lipsa asigurarii unui climat in care sistemul de valori , pe care se intemeiaza societatea ,sa fie pus la adapost impotriva celor mai grave pericole.
Astazi in Romania are loc o prefacere a tuturor valorilor.

Un nou spirit obiectiv,un nou mod de a gandi si de a fi ,de a valoriza si de a crea ,o noua sensibilitate sunt pe cale de a se institui. In general, doua conditii majore trebuie indeplinite pentru ca reflectia despre valori sa devina prioritara : libertatea gandirii si miscarea sistemului existent de valori printr-un eveniment de mari proportii ,precum instaurarea democratiei in Europa Centrala si cea de Est.

In societatea romaneasca sistemul de valori se afla intr-un proces de restructurare radicala. In aceasta reconstituire a sistemului de valori locul principal este rezervat valorilor democratice si umaniste.

Iata de ce ,in cadrul noii societati post totalitare, persoana devine realmente, si nu declarativ,valoarea sociala suprema,care trebuie ocrotita cu ajutorul tuturor mijloacelor juridice, dar in primul rand –pe calea aplicarii mijloacelor dreptului penal.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Tulburarea de posesie

Lucrare de licenta despre Tulburarea de posesie
Cuprins

Introducere..........................................5


Capitolul I Generalitati privind obiectul infractiunii de tulburare de posesie..............................................7

Capitolul II Tulburarea de posesie in dreptul penal roman............12

2.1 Tulburarea de posesie in Codul penal de la 1864.................12
2.2 Tulburarea de posesie in Codul penal de la 1936.................14
2.3 Tulburarea de posesie in Codul penal de la 1968.................17

Capitolul III Continutul legal si conditiile preexistente ale infractiunii de tulburare de posesie............................18

3.1 Conceptul ÅŸi continutul legal al infractiunii .Notiune ÅŸi definitie..........................19
3.2Obiectul juridic special.......................20
3.3Obiectul material..............................21
3.4Subiectul......................................24
3.5Latura obiectiva...............................26
3.6Latura subiectiva..............................29
3.7Consumarea.....................................31
3.8 Sanctiunea....................................34


Capitolul IV Elemente de diferentiere intre tulburarea de posesie si alte infractiuni contra patrimoniului........................38
4.1 Elemente comune...............................38
4.2 Elemente de diferentiere......................44
4.3 Furtul........................................46
4.4 Abuzul de incredere...........................47
4.5 Delapidarea...................................48

Capitolul V Tulburarea de posesie in legi speciale............51

5.1Codul silvic..................................52
5.2Legea nr. 18/1991.............................60
5.3Elemente de drept comparat....................63

Concluzii........................................70

Bibliografie.....................................78

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Tulburarea de posesie". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.