Tumorile epiteliale ovariene

Trimisa la data: 2009-08-10
Materia: Medicina
Pagini: 72
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Stefania_C
Lucrare de licenta despre Tumorile epiteliale ovariene
Problema clasificarii tumorilor ovariene este inca nerezolvata si aceasta datorita faptului ca ovarul este un organ cu componente tisulare a caror embriogeneza este inca contradictorie ( de exemplu, originea celulelor de granuloasa - in cordoanele epiteliului coelomic sau in mezenchim ? ) si care are totodata o mare complexitate morfologica, cu variatii multiple in cursul vietii. La acestea se adauga informatiile contradictorii privind efectele hormonale ale unor proliferari ( de exemplu, celulele tecale pot avea nu numai activitate estrogenica ).Au fost elaborate mai multe sisteme de clasificare bazate pe : date de histogeneza, criterii morfologice si criterii functionale ( hormonale ) sau asociate. Nici una din aceste clasificari nu satisface total cerintele.

Astfel, clasificarile histogenice au limite generate in special de imprecizia unor date embriologice, cele morfologice au o aplicabilitate limitata, deoarece aspectele histologice ale unei tumori sunt adeseori atat de atipice, incat este dificil de plasat leziunea intr-o clasa bine stabilita, iar cele functionale, sunt imprecise datorita faptului ca exista o mare heterogenitate de date endocrinologice. Recent s-a demonstrat ca, de exemplu, tumorile " epiteliale " comune care erau considerate ca hormonal inerte sunt asociate cu anumiti hormoni , ca de exemplu : lactogenul placentar uman, HCG, antigenul carcinoembrionic.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Tumorile epiteliale ovariene

Lucrare de licenta despre Tumorile epiteliale ovariene
Cuprins

Capitolul I. Nomenclatura, clasificarea histologica si codificarea morfologica a tumorilor ovariene..........................6

Capitolul II. Anatomie, embriologie...................14

Capitolul III. Incidenta...........................18

Capitolul IV. Etiopatogenie. Factori de risc................21

Capitolul V. Criterii de diagnostic morfologic................27

Capitolul VI. Diagnostic precoce......................29

Capitolul VII. Diagnostic diferential...............................34

Capitolul VIII. Tratamentul tumorilor ovariene...................36

Capitolul IX. Program de investigatii morfologice pentru depistare , diagnostic , evaluarea extensiei tumorale si identificarea indicatorilor tisulari de prognostic....................51

Capitolul X. Concluzii..................................71

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Tumorile epiteliale ovariene". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.