Turismul

Trimisa la data: 2015-01-20
Materia: Turism
Pagini: 82
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: danyela_oprea
Lucrare de licenta despre Turismul
Ca ramura a sectorului tertiar, turismul reprezinta in perioada contemporana o varianta strategica pentru numeroase economii nationale, fiind cunoscute efectele sale benefice in plan economic, social, cultural si intr-o anumita masura, asupra mediului natural. De aceea, eforturile investitionale si organizatorice ale multor tari sunt indreptate spre activitatea de turism, avand drept rezultat o crestere spectaculoasa a circulatiei si a incasarilor directe si indirecte.

In plan social, turismul raspunde unei multitudini de nevoi umane (odihna, recreere, cunoastere, ingrijire a sanatatii, destindere,etc), ceea ce argumenteaza antrenarea unei ponderi ridicate a populatiei lumii (peste 50%) la circulatia turistica. Turismul montan detine un loc aparte, muntele a reprezentat intotdeauna o destinatie preferata pentru refacere, odihna, aventura sau alte nevoi socio-culturale. In acelasi timp, zona montana a atras atentia investitorilor si organizatorilor de turism, datorita oportunitatilor oferite pentru dezvoltarea unei activitati turistice eficiente, astfel ca putem vorbi astazi despre existenta, pe plan mondial, a unei oferte complexe, diversificate (pentru toate gusturile si disponiblitatile banesti) si de mare atractivitate.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Turismul

Cuprins

Introducere ........................3

Capitolul I. Turismul secolului XXI, un fenomen dinamic............ 5
1.1. Aspecte privind structura generala a cererii pentru sporturi de iarna.................................5
1.2. Turism .Definiri si concepte.................. 6
1.3. Factori care influenteaza evolutia turismului................... 8
1.4. Forme de turism....................... 11
1.5. Evolutia turismului romanesc in ultimii 5 ani.............14

Capitolul II. Turismul montan.........................28
2.1. Definiri................................28
2.2. Dimensiuni si structura............................. 29
2.3. Turismul sporturilor de iarna in Romania....................38

Capitolul III. Statiunea Sinaia......................... 49
3.1. Prezentare generala........................... 49
3.2. Profil economic....................................... 58
3.3. Rezervatii din Muntii Bucegi....................... 68
3.4. Domeniul schiabil....................................70
3.5. Trasee turistice....................... 73
3.6. Baza tehnico-materiala turistica............ 74
3.7 Analiza SWOT........................69

Capitolul IV. Directii de dezvoltare a turismului pentru sporturile de iarna in statiunea Sinaia................................... 70
4.1 Premise.................81
4.2 Directii de actiune...................................74

Concluzii......................................................75

Bibliografie..................76

Anexe..............................77

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Turismul". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.