Turismul cultural in statiunea Baile Govora

Trimisa la data: 2016-09-08
Materia: Geografie
Pagini: 77
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: mmecu
Lucrarea reprezinta un studiu al fenomenului cultural, natural si turistic al statiunii balneoclimaterice Baile Govora.

In cadrul acestei lucrari doresc sa tratez orasul Baile Govora ca fiind, pe langa o destinatie turistica importanta si renumita datorita factorilor naturali de cura balneara, si o destinatie turistica care cuprinde numeroase elemente antropice, cultural-istorice etc.

Punctul de plecare pentru aceasta lucrare il constituie stabilirea unor obiective de cercetare cum ar fi: caracterizarea geografica zonei, potentialului turistic local, principalele tipuri de turism din statiune, istoricul, obiceiurile dar mai ales promovarea si dezvoltarea statiunii Baile Govora.

Lucrarea este structurata pe cinci mari capitole pe parcursul carora am incercat sa analizez problematica dezvoltarii durabile a turismului cultural prin prisma tuturor factorilor si elementelor care o compun si care o sustin.

In acest sens, am acordat un spatiu amplu prezentarii si analizei componentelor fizico-geografice, antropice si potentialului uman, din a caror simbioza sa se poata extrage elementele de potential turistic definitorii, structurate si prezentate in functie de importanta si rolul pe care il au in conturarea imaginii turistice de ansamblu a orasului.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Turismul cultural in statiunea Baile Govora

CUPRINS:
INTRODUCERE 4
Capitolul I. 6
BAILE GOVORA - POZITIE GEOGRAFICA SI 6
IMPORTANTA TURISTICA 6
1.1. Localizarea statiunii Baile Govora 6
1.2. Evolutia statiunii Baile Govora si importanta ei in timp 11
Capitolul II. 14
BAILE GOVORA - REPERE ISTORICE 14
2.1. Mentionarea documentara a localitatii Baile Govora in documente istorice 14
2.2. Baile Govora in perioada moderna 18
2.3. Baile Govora in perioada comunista 22
2.4. Baile Govora in perioada actuala 24
Capitolul III. 25
OFERTA TURISTICA A STATIUNII BAILE GOVORA 26
3.1. Structurile de cazare 26
3.2. Structurile de alimentatie publica 34
3.3. Bazele de tratament 35
Capitolul IV. 45
ZONE DE AGREMENT 45
4.1. Parcul din Baile Govora 45
4.2. Biblioteca si centre culturale 48
4.3. Panouri informative, culturale si istorice 53
Capitolul V. 58
PROIECTE DE REAMENNAJARE A STATIUNII 58
BAILE GOVORA 58
5.1. Proiecte locale 59
5.2. Analiza SWOT a activitatii turistice din statiunea Baile Govora 62
5.3. Proiecte de promovare in gandire personala 65
CONCLUZII 74
BIBLIOGRAFIE 75

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Turismul cultural in statiunea Baile Govora". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.