Turismul cultural pe piata europeana si strategiile de marketing utilizate in promovarea ofertei

Trimisa la data: 2010-11-17
Materia: Economie
Pagini: 121
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Ana_Du
Lucrare de licenta despre Turismul cultural pe piata europeana si strategiile de marketing utilizate in promovarea ofertei
Motivatia turistica culturala este deosebita de celelalte deoarece destinatia este exacta, precisa, nu poate fi schimbata si se prezinta sub trei forme: educationala, de autoregasire si de obtinere sau de pastrare al unui prestigiu social.Evident cea mai importanta este motivatia educationala, deoarece turistul are ca scop informarea. Dobandirea unui capital cultural reprezinta atat o necesitate pentru participarea efectiva la turismul cultural cat si o motivatie turistica. In ceea ce priveste autoregasire, motivatia presupune contactul cu alta cultura, un element natural sau filosofic, ca sursa de refacere spirituala. Este o motivatie extrem de importanta si se manifesta cel mai adesea in cazul turismului de pelerinaj.

Cea de-a treia motivatie, aceea de a obtine un prestigiu social prin care o clasa sociala se distinge de toate celelalte prin educatie, ocupatie, locul de rezidenta si prin consumul de marfuri. Consumul de marfuri de origine culturala include pe langa produsele propriu-zise si experientele turistice. Dobandirea unui nou capital cultural ofera o sursa importanta de distinctie. Toate elementele de natura culturala sunt aflate intr-o interdependenta ce da nastere unui mediu diferentiat in functie de clasele sociale. Conform studiilor efectuate nu toti turistii sunt motivati cultural.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Turismul cultural pe piata europeana si strategiile de marketing utilizate in promovarea ofertei

Cuprins

Introducere.................4

Capitolul I. - Turismul cultural..............7
Conceptul de turism cultural............7
Evolutia turismului cultural............12
Caracteristicile turismului cultural............14
Motivatia turistica culturala...........16
Resursele si formele turismului cultural........17
Impactul turismului asupra culturii........18

Capitolul II. - Piata turismului cultural...........22
Caracteristicile pietei turismului cultural.........22
Cererea pentru turismul cultural............26
Consumatorul turistic cultural............26
Factorii care influenteaza cererea turistica culturala..........29
Oferta turistica culturala...........36
Oferta turistica culturala europeana............36
Touroperatorii turistici...........46
Desfacerea produselor turistice............48
Tendinte majore pe care le inregistreaza piata turismului cultural...............52

Capitolul III. - Turismul de pelerinaj.............56
Scurta prezentare.............56
Perspectiva istorica a pelerinajului.........57
Scopurile pelerinajului...........60
Impactul economic al pelerinajului...........62
Pelerinajul in Israel.............63
Pelerinajul in Spania.............75
Pelerinajul in Grecia.............82

Capitolul IV. - Turismul cultural in Romania..........84
Potentialul turistic cultural al Romaniei............84
Strategii de promovare ale turismului cultural romanesc.........92

Concluzii..........104

Anexe.............107

Bibliografie.......119

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Turismul cultural pe piata europeana si strategiile de marketing utilizate in promovarea ofertei". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.