Turismul romanesc pe litoral

Trimisa la data: 2010-03-26
Materia: Geografie
Pagini: 42
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Gina_P
Lucrare de licenta despre Turismul romanesc pe litoral
Principalele forme de turism ce se pot desfasura in Delta Dunarii sunt: sejururi pentru odihna si pentru practicarea sporturilor nautice si a pescuitului sportiv; turism specializat pentru ornitologi, botanisti si ihtiologi; cure heliomarine pe plajele de la Sulina, Sf. Gheorghe si Portita si foto vanatoarea. Pe teritoriul Rezervatiei au fost stabilite mai multe zone turistice, delimitate in functie de accesibilitatea in zona, resursele turistice, baza tehnico-materiala si cadrul natural nedegradat. Acestea sunt: Mila 23 - Mila 36; Matita - Bogdaproste; C.A. Rosetti; Gorgova - Uzlina; Rosu - Puiu; Sulina - Sf. Gheorghe; Dranov - Razim; Sinoie; Chilia - Pardina.

Transportul in Delta Dunarii se poate efectua cu barci sau salupe, in functie de distante si de preferintele turistilor. Specialitatile culinare traditionale sunt, evident, preparatele din peste proaspat dar meniul este intregit de carne de pui, vacuta, vanat, icre, legume, fructe, lactate.Printre alte destinatii turistice preferate de turisti se mai numara si Carpatii Meridionali. Sunt cei mai inalti si mai masivi din intregul lant al Carpatilor romanesti. Datorita trasaturilor reliefului, ei mai sunt numiti Alpii Transilvaniei si se intind de la Valea Prahovei, in est, pana la culoarul Timis-Cerna, in vest. Lungimea totala a acestora este de circa 300 km, iar latimea oscileaza intre 22/-5 km. Fata de celelalte doua ramuri ale Carpatilor romanesti, care au o orientare generala nord-sud, Carpatii Meridionali sunt orientati pe directia est-vest.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Turismul romanesc pe litoral

Lucrare de licenta despre Turismul romanesc pe litoral
Cuprins

Introducere...........3

Capitolul I Turismul in Romania...........4
Forme de turism in Romania.........4
Destinatii turistice in Romania...........5

Capitolul II Litoralul romanesc- resurse turistice..........9
2.1 Potentialul turistic natural al litoralului romanesc.........9
Potentialul turistic antropic al litoralului romanesc.......12
Statiuni turistice pe litoral...........16

Capitolul III Perspectivele dezvoltarii litoralului romanesc........25
Litoralul romanesc actual.......25
Posibilitati de dezvoltare a turismului romanesc de litoral.........31

Concluzii.............37

Anexe...............38

Bibliografie..........41


Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Turismul romanesc pe litoral". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.