Turismul rural in Delta Dunarii

Trimisa la data: 2012-05-22
Materia: Turism
Pagini: 52
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: vika_extraym
Lucrare de licenta despre Turismul rural In Delta Dunarii
Dezvoltarea durabila reprezinta acea dezvoltare ce garanteaza satisfacerea necesitatilor actuale fara a compromite capacitatea generatiilor viitoare de a-si satisface propriile necesitati. Ideea de baza a durabilitatii este aceea a folosirii resurselor naturale ale planetei, concomitent cu protejarea si conservarea mediului inconjurator. Dezvoltarea este astfel privita ca un tot unitar, imbinand cresterea economica cu pastrarea si ameliorarea mediului ambiant. Sintetizand principiile durabilitatii formulate in cadrul Agendei XXI referitoare la dezvoltarea durabila se poate afirma ca esenta dezvoltarii durabile se refera la respectarea intereselor celor ce vin dupa noi, ideea centrala, una noua pentru economia moderna, fiind aceea de a nu epuiza resursele de care ai nevoie.

Resursele naturale si antropice. Valoarea universala a Deltei Dunarii a fost recunoscuta prin includerea sa in reteaua internationala a rezervatiilor biosferei, in cadrul Programului "Omul si biosfera" (MAB) lansat de UNESCO in 1970, si a peste jumatate din suprafata sa in Lista Patrimoniului Mondial Cultural si Natural, elaborata de UNESCO in 1972. Din septembrie 1990, prin Conventia Ramsar, "Rezervatia Biosferei Delta Dunarii" a fost recunoscuta ca zona umeda de importanta internationala, in special ca habitat al pasarilor de apa.In prezent, pe teritoriul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (RBDD) vietuiesc 12 specii de pasari declarate Monumente ale Naturii, si o specie de reptile.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Turismul rural in Delta Dunarii

Lucrare de licenta despre Turismul rural In Delta Dunarii
Cuprins

Capitolul I. Necesitatea dezvoltarii durabile in Delta Dunarii..........................................3

Capitolul II. Studiu asupra situatiei actuale a RBDD...................8
2.1 Durabilitatea economica................................8
2.2. Durabilitatea ecologica.....................................9
2.3. Durabilitatea sociala si culturala............................10

Capitolul III. Studiu privind dezvoltarea durabila a turismului in ariile naturale la nivel mondial...............................12

Capitolul IV. Solutii pentru o dezvoltare durabila a zonei...............................15
IV.1. Infrastructura...............................21
IV.2. Managementul turismului in RBDD...........................23
IV.3. Implicarea stakeholderilor in managementul turismului in RBDD.......................................24
IV.4. Produsul si marca ecoturistica Delta Dunarii..................26
IV.5. Implementarea planului de dezvoltare.......................27
IV.6. Finantare.......................................32
IV.7. Calculul indicatorilor investionali.............................33
IV.8. Beneficii obtinute prin implementarea proiectului..............34

Anexe..........................................35

Bibliografie................................................51

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Turismul rural in Delta Dunarii". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.