Tutela in noul cod civil 2011

Trimisa la data: 2013-08-09
Materia: Drept
Pagini: 85
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: olg24rac
Lucrare de licenta despre Tutela in noul cod civil 2011
Alegerea TUTELEI drept tema a prezentei lucrari constituie o adevarata provocare, avind in vedere ca este una dintre institutiile dreptului civil, asupra careia legiuitorul si-a indreptat atentia intr-un mod mai insistent.Tutela apare ca o institutie din ce in ce mai activa, avind in vedere numarul foarte mare de copii cu parinti plecati in strainatate lasati in grija bunicilor sau a rudelor, ori copii tratati inuman in cadrul familiei, exploatati la varste fragede, trimisi la cersit.

Orice stat dezvoltat se procupa de protejarea minorilor si mai ales a celor agresati de parinti, explaoatati sau transformati pur si simplu in surse de venit. Este dureros ca in Romania anului 2013 sa asistam la parinti care nasc copii ca pe o marfa ce va lua ulterior calea adoptiilor pe sume considerabile.Statul are doua obligatii fundamentale sa-si ocroteasca minorii si sa le asigure mijloace de subzistenta necesare educarii si ingrijirii unui copil - cetatean al Uniunii Europene.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Tutela in noul cod civil 2011

Cuprins

Introducere..........3

Capitolul I Familia intre dimensiunea sociala si juridica ......4

Capitolul al II-lea Ocrotirea parinteasca in domeniul de drept......20

Capitolul al III-lea Tutela...........48

Capitolul al IV-lea Consiliul de familie........60

Capitolul al V-lea Controlul exercitarii tutelei..........64

Capitolul al VI-lea Incetarea tutelei............67

Capitolul al VII-lea Institutia tutelei si noul cod civil.........69

Capitolul al VIII-lea Concluzii de lege ferenda.........78

Bibliografie.........82

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Tutela in noul cod civil 2011". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.