UE - actor al relatiilor internationale

Trimisa la data: 2011-02-03
Materia: REI
Pagini: 97
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: simoniyk
Lucrare de licenta despre UE - actor al relatiilor internationale
Dorinta de a crea o uniune solida si acceptabila de toti locuitorii Europei are o lunga istorie, inceputurile acesteia fiind dificil de plasat. Chiar daca crearea unei federatii europene este discutata inca din perioada Evului Mediu, iar unele forme de uniune existau inca din Antichitate, cele mai importante proiecte incep sa apara inca din perioada cand statele nationale incep sa fie infiintate, acestea umarind asigurarea pacii intre statele europene, dar si apararea intereselor comune si a securitatii.

Sunt redactate o serie de modele constitutionale in secolul al XVIII-lea, cel mai cunoscut fiind proiectul lui Emmanuel Kant si anume "Proiectul filosofic al pacii perpetua" (1795). Acest proiect pornea de la premisa ca pacea in Europa putea fi asigurata printr-o comunitate constituita pe modelul republican si supusa unor legi comune.

In a doua jumatate a secolului XIX-lea, cooperarea dintre statele europene a inceput sa se transforme dintr-un ideal care era vag, intr-o necesitate practica, odata cu internationalizarea vietii economice si raporturilor juridice. De exemplu, statele europene au inceput sa incheie o serie de conventii multilaterale in domeniile industriale, artistice, ale transporturilor, a postei, a telegrafiei, dar si in cadrul domeniului dreptului international privat.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre UE - actor al relatiilor internationale

Lucrare de licenta despre UE - actor al relatiilor internationale
Cuprins

Introducere.............................2
Lista abrevieri.........................4

Capitolul I Uniunea Europeana, istoric, evolutie si obiective.......9
1.1 Trecerea de la Comunitatile Economice Europene la Uniunea Europeana....................9
1.2 Valurile de extindere ale Uniunii Europene......................19
1.3 Institutiile Uniunii Europeana..................................27

Capitolul II Politicile Comune ale Uniunii Europene.................35
2.1 Politicile in domeniul economic.................................35
2.2 Politicile in domeniul socio-cultural ..........................45
2.3 Politicile de dezvoltare........................................50

Capitolul III Reletiile externe ale Uniunii Europene................58
3.1 Politica Externa si de Securitate Comuna a Uniunii Europene............58
3.2 Relatiile Uniunii Europene cu alte regiuni......................63
3.3 Relatiile Uniunii Europene cu alte organizatii...................75

Concluzii................................79
Anexe....................................86
Bibliografie.............................94

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "UE - actor al relatiilor internationale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.