Ulcerul gastro duodenal

Trimisa la data: 2009-11-20
Materia: Medicina
Pagini: 73
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Tatiana_D
Lucrare de licenta despre Ulcerul gastro duodenal
Stomacul prezinta doua fete ( anterioara si posterioara ) si doua curburi ( mica si marea curbura ) . Forma stomacului este variabila , in functie de momentul alimentatiei si digestiei . Incizura unghiulara de pe mica curbura (unghiul gastric) imparte stomacul in doua parti: portiunea verticala si cea orizontala . Portiunea verticala este formata din corpul si fundul stomacului ( fornix sau marea tuberozitate ) . Tuberozitatea mare se afla la stanga esofagului , deasupra unei linii orizontale care trece prin cardie . Portiunea verticala se mai numeste si pars digestoria, iar cea orizontala se mai numeste si pars egestoria si este formata din antru si canalul piloric ( tuberozitatea mica ) .

Vascularizatia stomacului este foarte bogata . Este formata din doua coloane arteriale , in jurul celor doua curburi , reprezentand cele doua hiluri vasculare . Originea antrelor se afla in trunchiul celiac : gastrica stanga sau coronara ( ram direct din trunchiul celiac ) , artera gastrica dreapta sau pilorica ( ram din hepatica ) , gastroepiploica stanga ( ram din splenica ) , artera gastroepiploica dreapta ( ram din gastroduodenala ) si artere scurte (ramuri din splenica ) . Partea superioara si marea tuberozitate a stomacului mai primesc sange prin artera cardioesofagiana , cardiotube - rozitara si artere scurte .

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Ulcerul gastro duodenal

Lucrare de licenta despre Ulcerul gastro duodenal
Cuprins

Capitolul I. Notiuni de anatomie si fiziologie a stomacului...........6

CApitolul II. Studiul clinic al ulcerului gastro-duodenal...........9

Capitolul III. Profilaxia ulcerului gastro-duodenal...................43

Capitolul IV. Rolul asistentei medicale in ingriji-rea bolnavului cu ulcer gastro-duodenal.................................46

Capitolul V. Concluzii.....................69

Bibliografie..........................72

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Ulcerul gastro duodenal". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.